Ezeken az EKG felvételeken lát valaki hátsó fali infarktusra vagy inferior vena cava dugulásra utaló jeleket?
Mit is kellene keresni? Pl U hullámok?
A duulás, kompresszió nem állandó hanem testhelyzetfüggő, tehát lehet van amikor nagyon vagy amikor semennyire nincs elszorítva.
Az utolsó lett egyedül ez:
EKG-n 104 / min. fr. sinus ritmus.Meredek állású R vector.PQ:0.16 sec. QRS: 0.08 sec. Átm. zóna V3-4.III-, aVF-ben min. ST depressio, lapos neg. T-k.
2020.01.07./Dr.Káposztás M./
Echocard.lelet:Normális üregátmérok és falmozgások. MMV jelzetten prolabál. E/A: 0,88/0,88 (1). DT.: 67 msec. Aorta áramlási sebessége: 1,3 m/s. Jelzett MI. Jelzett TI. Számított kisvérköri nyomás: 11+10 Hgmm. Jó globális bal kamra functio. Regionális falmozgászavar nincs.
EKG elemzéshez kb konkrétan az egész emberi testet nagyon jól kell ismerni, nem véletlen nincs rá tuti szoftver. Ehhez ki kellene járnom az orvosi egyetemet.
Lásd cardioblog ahol igen gyakran rossz megfejtés megy be.
Több éve kezdődött a probléma, azóta ismétli önmagát.
Egy rejtélyes és mindenki által kinevetett tünetegyüttesre is megtaláltam a neten a megoldást ami magyarázhatja. Priviben elküldtem.
Sőt volt mikor 1 hónapon belül voltam két képlkotón is voltam mert kínomban nem tudtam hova menni hogy minden negatív.
"Máj jelentőpsen megnagyobbodott.." Mri-n,
ultrahangon meg jó.
Vagy műteni akarták a variocelét majd megjavult fél éven belül. Sem a panaszok sem semmi nem stimmel még a leletek sem!
Vagy ugyanaz gép, ugyanaz doki, szív UH: elsőnek minden rendben, másodjára MI meg TI is van.
Tehát fél év alatt romlott. Persze akkora bedobbanások amik voltak nemcsodálom...
Én laikus vagyok, gyártósori összeszerelő. Igen, nem értek hozzá ez igaz.
Vannak tüneteim ez is igaz.
EKG-kat láttad rólam, a tünetlistát is. Azt is tudod hogy laikusként próbálok találgatni, mert az orvosok hipohondernek hisznek, de a pszichológus nem tehát még arra sem kezelnek.
Akkor mégegyszer kérlek írd meg elég egyértelműen, szerinted mibajom van és mitévő legyek?
Most is dobog remeg a szívem, 5 percenként érzek egy torpanást, félreütést, 100 fölötti pulzus és vérnyomás is magas, vizelet hol nagyon sok keletkezik, hol alig jön és fáj a derekem.
Kedves Kérdező! Sajnálom, hogy ilyen bunkó választ kaptál, de szakmailag van benne igazság! Én azt vallom, hogy nem a beteg diagnózisa érdekel elsősorban. Nyilván kap egy diagnózist, ez adminisztratív szempontból is fontos, meg szomatikus betegségnél -ami nekem nem szakterületem- ez alapján rendelhető el a terápia is. De a cél az lenne, hogy a beteg állapota javuljon! (A diagnózis ennek csak részeleme, szóval véleményem szerint nem a diagnózis a fő cél!) Ehhez beszélgetés, odafigyelés, szoros kontroll kell egy fix kezelőorvos, házi orvos segítségével. Én ahelyett, hogy kutatok a neten, esetleg jobbra-balra keringek a különböző vizsgálatok miatt, ahol ráadásul semmi kórosat nem találnak és emiatt az orvosok sem tudják mi a bajom, inkább próbálnék megoldást keresni. Ha valóban aggaszt az egészségem, akkor kipróbálnám azt a gyógyszert, amit írtak. Változtatnék az életmódomon. (Ide tartozik a mozgás, táplálkozás, élvezeti szerek, de még a szociális élet is! Feltételezem, hogy te is tudnál ezek valamelyikén javítani.) És szerintem is jót tenne, ha próbálnál másra is koncentrálni, mint erre a "kóros állapotra". Megjegyzem, hogy a panaszaid lehetnek pszichoszomatikus eredetűek is. Ez persze akkor mondható ki, ha alapos vizsgálatokkal sem találtak szervi eltérést.
Az orvosok egy része megkövezne, hogy netes forrást ajánlok, de van néhány oldal, ahol szerintem kiválóan leírják a laikus szinten is érthető alapismereteket! Ezeket javaslom olvasgatni, de hangsúlyozom, hogy ez nem arra való, hogy a beteg diagnosztizálják saját magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!