Ezeken az EKG felvételeken lát valaki hátsó fali infarktusra vagy inferior vena cava dugulásra utaló jeleket?
Mit is kellene keresni? Pl U hullámok?
A duulás, kompresszió nem állandó hanem testhelyzetfüggő, tehát lehet van amikor nagyon vagy amikor semennyire nincs elszorítva.
Az utolsó lett egyedül ez:
EKG-n 104 / min. fr. sinus ritmus.Meredek állású R vector.PQ:0.16 sec. QRS: 0.08 sec. Átm. zóna V3-4.III-, aVF-ben min. ST depressio, lapos neg. T-k.
2020.01.07./Dr.Káposztás M./
Echocard.lelet:Normális üregátmérok és falmozgások. MMV jelzetten prolabál. E/A: 0,88/0,88 (1). DT.: 67 msec. Aorta áramlási sebessége: 1,3 m/s. Jelzett MI. Jelzett TI. Számított kisvérköri nyomás: 11+10 Hgmm. Jó globális bal kamra functio. Regionális falmozgászavar nincs.
Kedves utolsó köszönöm a választ!
Volt amelyik véres köpet és rosszullét mellett készült, tehát embóliagyanúm volt nekem is.
P hullámot honnan tudjam?
Illetve egyvalamit mond nekem! Ha a IVC-t megfognám és elszorítanám, arra van arra utaló jel? Közvetlen a szív előtt mondjuk a rekeszizomnál??
Akkoriban kezdődött, most is tart de jött a járvány, meg én vagyok a hipohonder és nincs újjabb.
Ha volt is infarktus hátsófali amit benéztek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!