Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy tüntessem el az ekcémát?

Hogy tüntessem el az ekcémát?

Figyelt kérdés

Ha nem a nyakam olyan, akkor a kezem néz ki brutálisan, ha a kezem szép, akkor a nyakam szörnyű...

Kb 1 hete rendbe jött a nyakam, erre másnapra a kezem lett tiszta vörös és repedezett. Most a kezem kezd rendbe jönni, és a nyakam már pirosodik...

2010. szept. 10. 05:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Flucinar kenőccsel! Nagyon jó külsőleg, de ne feledd, hogy az ekcéma egy immun és vitaminháztartási hiányosságra visszavezethető bőrgyulladás. Nekem is előjön néha (a tökömön, sajnos). Ha sok D(fresenius) C és multivitamint (Daily One-Twinlab) és kalciumot (naturvitamin) szedek, akkor eszébe sem jut kiújulni, ha elfogy vagy nem szedem, pár nap és előjön.

Ugyanis ez hiánybetegség!

2010. szept. 10. 07:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahhoz képest, hogy az első válaszoló szerint vitaminhiányra vezethető vissza a betegség, lazán egy vényköteles, gyulladáscsökkentő szteroidot tartalmazó kenőcsöt ajánl rá... :)

Kedves kérdező, jó lenne tudni, hogy mire reagál így a bőröd. Most jött ki, hogy hidegebb van? Vagy pl. valami illatszer lehet a háttérben, amit a nyakadra és a csuklódra teszel? Ilyesmi lehetőségeken kell elgondolkodni, szerintem.

Mindenképp ügyelj arra, hogy hidratáld a bőröd, száraz bőröm ugyanis mintegy önfertőző módon terjednek az ekcémás plakkok. Körömvirágkrém enyhe gyulladásokra nagyon jó (ebből van tea is, lehet fogyasztani). El kellene jutnod bőrgyógyászhoz, de elég hosszú a várólista, addig is figyelgesd magad, van-e valami összefüggés az életmód, használt termékek, ételek és az ekcémád között (orvos is rá fog kérdezni), és próbálj meg gyógynövényes és hidratáló dolgokat használni.

2010. szept. 10. 09:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Már 1 éve ez van, szerintem 100% hogy stressz miatt.

Amúgy flucinarral szoktam kenni, de azzal az a gond, hogy kb óránként kell pisilnem mert sokat iszok, és akkor mindig lemosom.. :/ Éjjel meg rákenem a falra álmomban :S

2010. szept. 10. 13:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Körömvirág krémmel is kenegetem, de az igazából semmit sem használ.

Vettünk Exxema repair habot, használt kb 1 hétig, elmulasztotta, majd újra előjött. Lassan ott tartok, hogy nem érdekel ez az egész...

2010. szept. 10. 14:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Menj el bőrgyógyászhoz...
2010. szept. 12. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!