Hogy tüntessem el az ekcémát?
Ha nem a nyakam olyan, akkor a kezem néz ki brutálisan, ha a kezem szép, akkor a nyakam szörnyű...
Kb 1 hete rendbe jött a nyakam, erre másnapra a kezem lett tiszta vörös és repedezett. Most a kezem kezd rendbe jönni, és a nyakam már pirosodik...
Flucinar kenőccsel! Nagyon jó külsőleg, de ne feledd, hogy az ekcéma egy immun és vitaminháztartási hiányosságra visszavezethető bőrgyulladás. Nekem is előjön néha (a tökömön, sajnos). Ha sok D(fresenius) C és multivitamint (Daily One-Twinlab) és kalciumot (naturvitamin) szedek, akkor eszébe sem jut kiújulni, ha elfogy vagy nem szedem, pár nap és előjön.
Ugyanis ez hiánybetegség!
Ahhoz képest, hogy az első válaszoló szerint vitaminhiányra vezethető vissza a betegség, lazán egy vényköteles, gyulladáscsökkentő szteroidot tartalmazó kenőcsöt ajánl rá... :)
Kedves kérdező, jó lenne tudni, hogy mire reagál így a bőröd. Most jött ki, hogy hidegebb van? Vagy pl. valami illatszer lehet a háttérben, amit a nyakadra és a csuklódra teszel? Ilyesmi lehetőségeken kell elgondolkodni, szerintem.
Mindenképp ügyelj arra, hogy hidratáld a bőröd, száraz bőröm ugyanis mintegy önfertőző módon terjednek az ekcémás plakkok. Körömvirágkrém enyhe gyulladásokra nagyon jó (ebből van tea is, lehet fogyasztani). El kellene jutnod bőrgyógyászhoz, de elég hosszú a várólista, addig is figyelgesd magad, van-e valami összefüggés az életmód, használt termékek, ételek és az ekcémád között (orvos is rá fog kérdezni), és próbálj meg gyógynövényes és hidratáló dolgokat használni.
Már 1 éve ez van, szerintem 100% hogy stressz miatt.
Amúgy flucinarral szoktam kenni, de azzal az a gond, hogy kb óránként kell pisilnem mert sokat iszok, és akkor mindig lemosom.. :/ Éjjel meg rákenem a falra álmomban :S
Körömvirág krémmel is kenegetem, de az igazából semmit sem használ.
Vettünk Exxema repair habot, használt kb 1 hétig, elmulasztotta, majd újra előjött. Lassan ott tartok, hogy nem érdekel ez az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!