Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez stroke lenne?

Ez stroke lenne?

Figyelt kérdés
A parom teljesen osszeomlott. En meg nyilvan feltem es probalok segiteni neki. Neki az apukaja a mindene. Ma reggel az apukajat elvitte a mento. Reggel egyik pillanatrol a masikra lett rosszul. A fel arca lebenult, a szaja egyik oldala lefele gorbult es alig tudott beszelni, szinte csak szavakat mondott - igen, nem, itt es ott.. vegul kihivtuk a mentoket es azota varunk. Azt tudni kell meg, hogy o rakos beteg volt. Probalom kicsit megnyugtatni, mondjuk nem tudom hogyan. Mit gondoltok ez stroke? Ha a sajat laban ment ki a mentokhoz akkor is komoly lehet a baj?
2022. jan. 25. 09:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Igen, ez nagy eséllyel stroke!

Ne pánikolj, helyezd nyugalomba a beteget és maradj végig mellette, folyamatosan ellenőrizd, hogy van e keringése, légzése. Az is jó ha meg tudod mérni a vérnyomását. Ha vérnyomása nem alacsony emeld meg kissé felső testét és semmiképpen ne adj neki se enni, se inni.

Ha pedig nem lélegzik akkor újjáélesztés. 30 mellkas kompresszió (nyomás) a mellkasfalon, majd 2 befúvás.

2022. jan. 25. 09:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A féloldalasság a szélütés (stroke) jellemző tünete, de hogy ez mi, azt majd az orvosok eldöntik. Ha szélütésről van szó, akkor az a fontos, mennyire gyorsan kapta meg a megfelelő ellátást, ha három-négy órán belül van, akkor jó eséllyel teljesen nyom nélkül is gyógyulhat.
2022. jan. 25. 09:17
 3/12 anonim ***** válasza:
#1-es, olvasd végig, elvitte a mentő reggel, nem otthon van a beteg.
2022. jan. 25. 09:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Azonnal kihivtuk a mentoket, nem vartunk vele. Csak miota elvitte a mento nem igazan tudunk semmit.
2022. jan. 25. 09:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Jajj értem, bocsánat, "végül kihívtuk a mentőket és azóta várunk" - ra hittem azt, hogy vártok jelenleg a mentőkre.

Akkor viszont nyugodj meg, biztos vagyok benne, hogy időben meg kapta a megfelelő ellátást és minden rendben lesz.

2022. jan. 25. 09:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Koszonom :)
2022. jan. 25. 09:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Akkor részetekről mindent megtettetek. Az adott kórházban próbáljatok meg érdeklődni, sok helyen most úgy van, hogy napi 1x érdeklődhet a családból egy ember, neki elmondanak mindent, és ő továbbítja az infókat a többieknek. Látogatni szintén nem lehet (90 éves nagyim pont kórházban, innen a tudás...), holmit lehet leadni a portán, de ez is változó, hogy melyik kórházban mikor (van ahol csak heti 2x, van ahol minden nap lehet beadni.
2022. jan. 25. 09:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia! Az nagyon jó, hogy egyből kapta a segítséget! Ez szerintem 100% stroke. Az nagyon jó, hogy a saját lábán ment ki, így az agyában nem a mozgás idegpályákat érintette a baj, hanem a beszéd funkciót. Afázia. De nagyon jól javítható.

Érdeklődjetek a korháznál, az akut állapot 2-3 nap, utána átteszik "normál" kórterembe, ha minden rendben van.

Majd, írj, hogy mi a helyzet vele. Egyébként hány éves?

2022. jan. 26. 17:42
 9/12 A kérdező kommentje:
55. Egyebkent minden rendben azota :) es igen stroke volt.
2022. febr. 1. 12:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Semmi tünet? Bénulás?
2022. febr. 1. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!