Miért nem lehet legálissá tenni magyarországon az eutanáziát?
Valószínűleg ha legálissá tennék, vagy jó indokot kell szolgáltatnod rá, miért vennéd igénybe a szolgáltatást, vagy jó sok pénzt kiperkálni, esetleg mindkettő
De ne is forgass ilyet a fejedben, hidd el, hogy találsz célt az életben, talán kicsit később, és vannak, akiknek fontos vagy
Mert akármilyen őrült világban is élünk, oda még nem jutottunk, hogy támogassák az emberek halálát
Abban pedig igazad van, hogy csak a szóban forgó személy tudhatja, hogy érdeke-e (illetve ő sem feltétlenül, ha nem beszámítható)
Ettől függetlenül a legtöbb (sajnos én is elismerem, hogy nem mindig) helyzetből van kiút, csak meg kell találni
Ha meg lenne a lehetőség, feltételekhez lenne kötve. Ebben az esetben a feltételek lennének a probléma
Hirtelen felindulásból is dönthet így valaki... Bár ezt azzal a korábbi válaszoló által említett gondolkozási idő megoldaná
Ettől függetlenül én még mindig úgy gondolom, hogy a kelleténél többen "visszaélnének" (illetve pont nem) a lehetőséggel, olyanok is, akiknek csak egy pszichológusra lenne szüksége. Azt az álláspontot képviselem, hogy minden élet számít. Van olyan helyzet, amikor én is eldobnám magamtól az életet (össz-vissz 3 ilyen esetet tudnék mondani), de az időszakos nehézségek nem tartoznak közéjük, és sajnos vannak, akik az életük egy-egy nehezebb időszakában is ilyenen gondolkoznak. Engednék őket meghalni, amikor túl lehet lépni a problémán, bármily nehéz is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!