Agyvérzés egyik tünete amikor a szemek befelé fordulnak?
Valahol olvastam, hogy a következőket kell kérni az agyvérzésgyanús betegtől, hogy valóban meggyőződjünk a bekövetkezéséről:
-Kérjük meg, hogy mosolyogjon
-Kérjük meg, hogy mondjon egy egyszerű rövid mondatot (pl. szépen süt a nap odakint)
-Kérjük meg, hogy emelje fel mindkét karját a magasba
-Kérjük meg, hogy öltse ki a nyelvét
Ha valamelyiket nem tudja 100%-osan végrehajtani, akkor az illető agyvérzésgyanús (pl. csak az egyik kezét emeli fel, arcának egyik fele mozdulatlan marad, nem tud egy egyszerű mondatot összerakni, nem tudja kidugni a nyelvét vagy csak lóg).
A nagymamám mikor agyvérzést kapott a bal szeme csukva volt, azt így összeszorította, az orvosok akarták széthúzni, akkor meg azt mondta, hogy: Segítség, lopják a retinámat. Egyébként meg folyamatosan hülyeségeket beszélt, feküdt az ágyon, és ilyeneket kérdezett, hogy főztem e paprikás krumplit, meg ilyenek, amit úgy normális esetben fekve sosem kérdezett, és ilyen mélyebb hangon beszélt végig, furcsa hangja volt. Aztán 3 nap mulva meghalt.
Másik néni, régi barátom nagymamája meg pl olyan volt, hogy nézett a falra és azt mondta szedjük le onnan azt a képet, ami nem is volt ott, meg nekem mondta, hogy odaadja azt a köntöst, amit vett nekem. Közbe meg nem volt sehol semmilyen köntös. Na szóval ő is marhaságokat beszélt. Ebből egyből kiderült hogy baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!