Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha véletlen teherbe esnék...

Ha véletlen teherbe esnék akkor muszáj lenne megtartanom a gyermeket?

Figyelt kérdés

'a terhesség bűncselekmény (szexuális erőszak) következménye,

a terhesség a terhes nő egészségére veszélyes,

a magzat valószínűleg súlyos fogyatékosságban vagy károsodásban szenved,

a terhes nő súlyos válsághelyzetben van.'

Magyarországon ezekkel az indokokkal lehet elvetetni.

Tegyük fel, hogy véletlen teherbe estem, de nem akarom a babát. Egyetemen tanulok, nincs saját házam, lakásom. De van jövedelmem (nem munka által).

Muszáj lenne megtartanom?

Soha nem akarok terhes lenni, akkor sem ha egy boldog, stabil kapcsolatban vagyok. Legszívesebben el is kötetném magam, de ugyebár ezt nem tehetem..

Szóval így életem végéig védekezhetek majd. (ami ugyebár sok pénzbe fog kerülni. A spirál tűnik a legjobb választásnak, majd valószínűleg azt fogom használni.) Mindegy.

Szóval ilyen körülmények mellett nem is vetethetném el a babát? Magától a szüléstől vagyok rosszul, nem attól, hogy babám lenne.

2022. jan. 13. 13:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
De igen. Bármilyen indokot elfogadnak. Senkit sem kényszerítenek arra, hogy megszülje a babát, ha nem akarja.
2022. jan. 13. 13:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
10 kérlek leírnád a vonatkozó jogértelmezés forrását, ami kimondja, hogy a terhes anyát kötelezik a válsághelyzet igazolására? Csak azért kérdezem, mert ez egy szubjektív dolog, amit az ember saját maga kell, hogy eldöntsön. Kitől kérsz igazolást, ha te úgy ítéled meg, hogy nem fog menni?
2022. jan. 13. 13:57
 13/14 anonim ***** válasza:
78%

Persze, és NEM kell indoklás. Nem akarod és kész, ennyi.

Lehet az betegség, anyagi helyzet, bántalmazó kapcsolat, stb.stb.

2022. jan. 13. 15:01
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem tudtam, hogy a súlyos válsághelyzet ennyi mindenre kitér.

Néhány válaszra válaszolva:

Nem vagy hívő, szóval...

.

Illetve nem is szültem még, tehát nincs is elegem belőle.

.

Nem csak a szülés napja nehéz, az előtte lévő és az utána lévő időszak is. Mint lelkileg, mint testileg ENGEM nagyon megviselne.

Akarok majd örökbefogadni, szóval lesz saját gyerekem.

2022. jan. 14. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!