Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha véletlen teherbe esnék...

Ha véletlen teherbe esnék akkor muszáj lenne megtartanom a gyermeket?

Figyelt kérdés

'a terhesség bűncselekmény (szexuális erőszak) következménye,

a terhesség a terhes nő egészségére veszélyes,

a magzat valószínűleg súlyos fogyatékosságban vagy károsodásban szenved,

a terhes nő súlyos válsághelyzetben van.'

Magyarországon ezekkel az indokokkal lehet elvetetni.

Tegyük fel, hogy véletlen teherbe estem, de nem akarom a babát. Egyetemen tanulok, nincs saját házam, lakásom. De van jövedelmem (nem munka által).

Muszáj lenne megtartanom?

Soha nem akarok terhes lenni, akkor sem ha egy boldog, stabil kapcsolatban vagyok. Legszívesebben el is kötetném magam, de ugyebár ezt nem tehetem..

Szóval így életem végéig védekezhetek majd. (ami ugyebár sok pénzbe fog kerülni. A spirál tűnik a legjobb választásnak, majd valószínűleg azt fogom használni.) Mindegy.

Szóval ilyen körülmények mellett nem is vetethetném el a babát? Magától a szüléstől vagyok rosszul, nem attól, hogy babám lenne.

2022. jan. 13. 13:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

" Mit jelent a súlyos válsághelyzet?

A törvényi meghatározás alapján “súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz”.

Ez jelentheti azt, hogy valaki még túl fiatalnak vagy túl idősnek érzi magát a gyerekvállaláshoz, esetleg anyagi, családi, munkahelyi, tanulási vagy egyéb okok miatt nem tudja vállalni a terhességet és a gyereket. A terhességmegszakítás előtti kötelező tanácsadást végző családvédelmi szolgálat ezeket az indokokat nem ellenőrzi. Nem kell tehát semmilyen módon igazolni, hogy kinek milyen az anyagi helyzete, milyen tanulmányokat folytat, hány gyereke vagy korábbi terhessége volt. Azt, hogy egy élethelyzetben súlyos válsághelyzetet idézne-e elő a terhesség és a gyerek vállalása, kizárólag a nő tudja eldönteni, és ő is jogosult meghozni ezt a döntést. "

2022. jan. 13. 13:37
 2/14 anonim ***** válasza:
10%

Tedd fel a kérdést máshogy! Megölhetném a saját gyerekemet? Van egy helyzet amikor dönteni kell, ha közvetlen életveszély áll fenn mindkettőjüknél. Akkor lehetséges az anya életét választani.

Ez a Biblia álláspontja!

2022. jan. 13. 13:39
 3/14 anonim ***** válasza:
10%

Bizonyára már sokszor szültél, és már eleged van belőle.

Egyébként vegyél erényövet, ne szexelj soha senkivel. A kettő együtt a tuti.

2022. jan. 13. 13:39
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

A súlyos válsághelyzetbe bármi belefér. Magyarországon még legális az abortusz.

De egyébként a szüléstől kb mindenki rosszul van, én is pánikoltam, de túl lehet élni. Nem az életem legfelemelőbb élménye, dehát 1 napon belül túljut rajta az ember. Nincs egy súlycsoportban a szülés néhány órás folyamatától való félelem, és a teljes utánavaló életed anyaként.

2022. jan. 13. 13:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne vetethetnéd el a babát? Olvass utána...

Az első válaszoló jól írja. A "súlyos válsághelyzet" egy olyan indok, amit ilyen esetben bárki bármikor felhozhat. Erre hivatkozva végzik el az abortuszok jelentős részét. Senki sem tudja és nem is fogja leellenőrizni.

2022. jan. 13. 13:47
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Ki az az idióta aki lepontozott? 1 vagyok. Ez a hivatalos törvény értelmezése. Azt jeletni, hogy te döntöd-el. Mit lehet ezen lepontozni? Meg lett válaszolva a kérdés: lehet abortuszt csináltatni, amennyiben kéred. Ennyi a lényege
2022. jan. 13. 13:47
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon fontos, hogyha megmarad megszüljed!!

Utána dönthetsz!

2022. jan. 13. 13:49
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
6# Abortusz ellenesek fognak lepontozni... Nekik teljesen mindegy, hogy törvényileg helytálló a válaszod. Akár tetszik, akár nem: Magyarországon az anya rendelkezhet a saját teste felett.
2022. jan. 13. 13:50
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

8 jaaa... na erre nem is gondoltam. Hiszen itt nem az a kérdés, hogy ellenzed-e vagy nem, hanem technikailag ez hogy lehetséges.

De akkor az abortuszellenesek basszák meg magukat.

2022. jan. 13. 13:52
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Az a passzus nem megengedő a csak indoklásra. Tehát nem szabad döntése. A válsághelyzetet igazolni kell.
2022. jan. 13. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!