Középkorú nő vagyok. Hónapok óta csak akkor nem érzem
az erős izomlázat, izomláz-szerű érzést testszerte, ha
alszom. ?
Nem tudom, hogyan táplalkozol, volt-e valamilyen betegséged a közelmúltban, mert anyósomnál pl kemó után voltak hasonló tünetek. De menj el egy vérvételre, es szerintem egy jó multivitamin, magnézium szedése biztosan nem árthat.
2022. jan. 12. 17:10
Első vagyok, ha a háziorvos nem küld, akkor legalább egy nagy labor beutalót próbálj kérni, ahhoz mindenkinek évente joga van. Szerintem okozhatja vashiány is, vagy kardiológiai, keringési probléma is. Tuti, hogy a vérvétel után mennék vmi szakorvoshoz, akár magánban is. A vérnyomásod, pulzusod normális? Ezek lettek mérve?
2022. jan. 12. 17:12
Nekem hasonló tüneteim vannak, senki nem kezd vele semmit. Nem szedsz valami gyógyszert aminek lehet ez a mellékhatása? Én elhagytam egy gyógyszert, az egyetlent amit szedtem és mintha kicsit jobb lenne. De egy bevásárlás utáni nap maga a pokol, még a hajam töve is fáj.
2022. jan. 12. 17:13
4/10 A kérdező kommentje:
Labor volt nyáron és akkor minden rendben volt, így most nem ír ki újat. Egészségesen táplálkozom. Gyógyszert nem szedek semmit. Jó a vérnyomásom. Nem mindennap, de hetente 1- vagy többször veszek be multivitamint már egy ideje. Folyadék 3-4 liter/nap. Nem dohányzom és nem iszom alkoholt sem, még ünnepkor sem, mert nem szeretem. A munkám imádom és nem stresszes. Csak ez az állandó izomlázas fájdalom kezd kikészíteni.
talán ez jobb hasonlat: mintha valaki elmegy spotmasszőrhöz, aki erősen megdolgoztatja mindenét és utána úthenger érzet lehet. Na nekem szinte 0-24 ez az úthenger érzet.
Magnéziumot próbálj szedni nagy dózisban.
2022. jan. 12. 21:49
6/10 A kérdező kommentje:
Kérdező, hogy vagy azóta?
2022. nov. 14. 07:07
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm kérdésed. Rosszabb lett a helyzet. Elnézésed kérem, amiért nem jó hírrel traktállak. Már nehezemre esik megemelni a takarómat is. Sokkal beszűkültebb minden mozgásterjedelmem. Voltam gyógytornásznál, de ő sem tudja mi ez. Már feladtam, hogy valakitől segítséget kérjek, mert senki nem akar ezzel foglalkozni. Kezdem megszokni a fájdalommal élést. Voltam más mozgásszervis szakembernél, de ő is azt mondta, mozogjak. Ennyi. Senki nem figyel arra amit mondok, hogy naponta csinálok mozgásokat, de visszaáll minden és napról napra romlik. A vállam is már közel volt a befagyáshoz. Szadiztam, hogy nehogy megtörténjen. Ott vagyok naponta a határán, hogy bármikor befagyhat a vállam. Ez a helyzet most. Hiába megyek maszekhoz, kiírja a gyógytornát, meghallgat, van egy kis vizsgálat, majd széttárja a kezét, hogy biztos keveset tornázok mondattal elbúcsúzik. Feladtam a segítség kérését. Majd történik valami.
Sajnálom :( Neurológián nem voltál?
2022. nov. 15. 22:24
10/10 A kérdező kommentje:
Neurológiára 3/4 évig próbáltam most bejutni. Nem kaptam időpontot. Majd később azt mondták betelt az időpont és menjek a következő hónapban. Aztán nem vették fel a telefont. Amire beértem a szakrendelőbe, megint elfogyott a kiadható időpontok száma. Aztán meg egy orvos lett és ezért nem adtak ki időpontot. Majd amikor mondták, hó legelején telefonálják, akkor inkább ott voltam a szakrendelő nyitásakor, de amire sorra kerültem, megint elfogyott az időpont.
Korábban voltam ezzel a tünettel neurológián, de a neurológus nem állt fel a székéből. 2 reflexvizsgálatot végzett ülve és azt mondta, szerinte nincs neurológiai tünet és elköszönt. A rendelőben köszönéssel együtt kb. 7-8 percet töltöttem.
Nem hiszem, hogy ezek után én valamikor megyek már orvoshoz. Középkorú vagyok, de már nem számít sok minden.
Kapcsolódó kérdések: