Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit javasoltok próbáljam meg...

Mit javasoltok próbáljam meg kivizsgáltatni hogy nem vagyok-e autista ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves fiú vagyok segítséget vagy tanácsot szeretnék tőletek kérni, minden ott kezdődött hogy rengeteg időt töltöttem a számitógépes játékokkal napi 12 órákat gépeztem, semmit nem tanultam már 8 adikban is olyan tanulási elmaradásokkal küzdöttem hogy a 4-edik osztályos feladatok megoldása is problémát jelentett számomra, és érettségizni se tudtam pedig már 2-szer megpróbáltam. Több szakembernél is jártam Pszichologusnál, Pszichiáternél mivel az alvással is elég komoly gondjaim vannak úgy hogy gyógyszereket is szedek arra hogy jobban tudjak aludni de eddig eredménytelenül... Mit javasoltok próbáljam meg kivizsgáltatni hogy nem vagyok-e autista ?

#barátkozás,autizmus,iskola,pszichiáter,pszichologus,gyógyszerek,alvászavar
2022. jan. 8. 09:01
 1/9 A kérdező kommentje:
És zárkózott lettem senkivel nem barátkoztam soha, a bulizás se érdekelt jobban szeretek egyedül lenni, és nehézséget jelent nagyon számomra ha emberek között kell lennem akár munkában vagy utazás közben rámjönn a szorongás, és a pánikroham amikor tudom hogy másnap emberekkel kell találkoznom van hogy 4 órákat alszok este !
2022. jan. 8. 09:11
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Nem hiszem hogy ez autizmus lenne, inkább valami más. Mindenképp vizsgáltasd ki.
2022. jan. 8. 09:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképpen próbálj ismerkedni, barátkozni. Sok negatív élményed lesz, de idővel majd könnyebben fog menni.
2022. jan. 8. 09:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Ahogy a hármas mondja!
2022. jan. 8. 10:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Pozitív dolgok is vannak az életembe, szeretek kondizni 2 hónapja kezdtem el, olvasni, túrázni, fotózni, futni, meditálok is, és munkám is van de sajnos még igy is kevesebbnek érzem magam sokszor, mivel nincsen érettségim, és nagyon egyedül. Beszélgetésekben inkább legtöbbször ugyanúgy válaszolok az embereknek van 1 haverom akivel tartom a kapcsolatot, volt már barátnőm is de sajnos nem voltunk egy hullámhosszon mivel neki is megvoltak a saját gondjai... (beteg volt) sokat gondolkozom sajnos a jövőmön hogy mi hogy lesz, legtöbbször amikor láttok egy szimpatikus lányt van hogy lefagyok, és nem birok megszólalni se....
2022. jan. 8. 11:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Sajnos azokban az években amikor mindenki ismerkedett nagyon bezárkoztam, és nem tudok úgy ismerkedni próbáltam felvenni régi osztálytársaimmal a kapcsolatot voltak akik visszairtak nekem de olyanok is akik nem de furcsának éreztem nagyon hogy kb ha 2 szót ha beszéltem velük, és most hirtelen írok nekik. Nyilvános helyen pl buszon, vagy nagyobb tömegekben gyakran úgy érzem hogy mindenki engem figyel, írásban könnyebben tudok ismerkedni próbálkoztam társkeresővel is de töröltem mert csak negatív tapasztalataim voltak, legtöbben a cigizős drogozos bulizós embereket keresték, és hát én nem tartozom ebbe a kategóriába soha nem is cigiztem, és próbáltam ki más dolgokat...
2022. jan. 8. 11:45
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

Kerdezo! Auti szakos gyogypedagoguskent mondom

Az autizmus fejlodesi rendellenesseg, pervaziv fejlodesi zavar. Amikrol irsz, koze nincs az autizmushoz, nem attol leszel autista hogy egyedul vagy...kicsit tajekozodni kellene es nem mindegyik forrast elhinni

Viszont, erdemes lenne esetleg pszichologushoz elmenni nincs e valamilyen generalizalt szorongasod

Az autizmusban van egy triasz: eltero kommunikacio,eltero tarsas viselkedes, eltero viselkedesszervezes

Nem hiszem hogy az vagy

2022. jan. 10. 23:25
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
Én autista vagyok, 36 éves koromban jöttem rá, és autizmus irányában kértem magamra kivizsgálást, ami igazolta az autizmust. Az autista először a részleteket érzékeli, abból rakja össze az összképet, a neurotipikus fordítva. Ezért, ha az autistától kérdezel valamit, amiben sok az adat, és arra a kérdésre válaszolnia kell egyből, nem fog tudni szemkontaktust tartani, el fog nézni, hogy a vizuális ingereket kizárja. Azért, mert, ha a részleteket érzékeled, és sok az információ, akkor egyszerre csak egy csatornára tudsz figyelni. Én gyerekként megtanultam úgy csinálni, mintha az emberek szemébe néznék, mert észrevettem, hogy ez elvárt, de kicsit a szemük alá nézek, vagy a szájukat nézem beszéd közben. Ezt a neurotipikusok nem veszik észre, a különbséget a valódi szemkontaktus és aközött, mikor az ember csak úgy tesz, mintha szemkontaktust tartana. Én felismerem már az autistákat, azoknál is felismerem, akik nem tudják önmagukról. Az autizmussal jár a késleltetett beszédértés is. Lassabban dolgozza fel az agyunk az információt. Nekem a sima IQ teszt nem mutatott magas IQ-t, de a nonverbális igen. 200-as skálára vetítve a vizuális memóriám, logikai készségem, megfigyelőképességem, térbeli tájékozódási készségem 192-200 között vannak. Az IQ-m átlaga 200-as skálára vetítve 180. Én azt vettem észre, h az autizmus öröklődik, méghozzá ez a típusa, amit a szakemberek sem vesznek észre, mert semmi nem látszik belőle, ez elsőszülötteket érint. A nagyobbik fiam örökölte, de félrediagnosztizálták az autizmus szakemberek, így neurológushoz vittem, aki számítógéppel kimérte a figyelemzavarát, azaz, h mi másként figyelünk.
2022. jan. 11. 14:02
 9/9 anonim ***** válasza:
60%
Az előzőt is én írtam. Attól, hogy kerülöd az embereket, és sokat gépezel, nem leszel autista, de az lehet, hogy autista vagy, ezért kezdted kerülni az embereket. Az autista 1 emberrel tud fenntartani baráti kapcsolatot, de többel nem. Én egyszer életember 2 évig tudtam egy lánnyal baráti kapcsolatot fenntartani, de ezen kívül soha senkivel nem. Párkapcsolat fenntartása könnyen ment, kb. 20 párkapcsolatom volt életem során. Nagyobb baráti társasághoz úgy tudtam tartozni, hogy olyan párom volt, akinek volt nagy baráti köre. Mindig szerettem volna barátokat, ezért évtizedekig figyeltem a neurotipikusokat, hogy vajon hogy csinálják, de nem tudtam rájönni. Én gyerekként mindig matekoztam, a wc-n ülve, evés közben az asztalnál, tv nézés közben, mindig. Rá voltam kattanva a logikai feladatokra. A gyerekem a robotokra van rákattanva, ezen kívül más nem érdekli. Bármit adsz a kezébe, hogy játsszon, abból robot lesz. Mikor vége lett a sulinak, és már nem voltak matek példáim, elkezdtem logikai rendszerekkel foglalkozni. Most orvosi logikai rendszerekről írok könyvet, pedig nem vagyok orvos, építész vagyok, de az orvostudomány több szakterülete is érdekel, azok, amiken saját személyes tapasztalataim vannak, és a megfigyelőképességemmel meg a logikai készségemmel új dolgokra tudtam rájönni. Ezek a területek a szepszis gyógyítása, a lítium hatásmechanizmusa, a pajzsmirigy szerepe az emberi szervezetben, az emberi szervezet alapvető logikai működése, az autizmus, a mániás depresszió. De az írás tanítás helyes módszeréről is van logikai rendszerem. A logikai rendszerek feltárásának technikájáról is akarok írni, meg annak bizonyításáról, hogy az emberi szervezetet Isten teremtette, és tudom a világ teremtésének logikai rendszerét is, hogy milyen metódussal lehet két elemből exponenciális növekedésű rendszert alkotni. Az autistának mindig van valami olyanja, ami sokkal jobban érdekli, mint az emberek. Nekem sokkal izgalmasabb egyedül lenni, gondolkodni, megfigyelni, matekozni, mint rendszeres időközönként emberekkel találkozni. Egyszerűen flowba kerülök, és nem is lesz időérzékem. A csatornák közti váltás is lassabb nálunk, plusz én nem bírom megjegyezni, amit az emberek mondanak magukról szóban, mert egyszerűen nem elég izgalmas velük beszélgetni, 1-2 embert kivéve. Ha emberrel beszélgetek, akkor szakemberrel szeretek beszélni, azokról a szakterületekről, amik engem foglalkoztatnak. 3 éves koromtól vagyok autista, nem születtem autistaként. 23 éves korom óta van mániás depresszióm, mert nem boldogultam a világban az emberek között. A pszichiáteremmel nagyon szeretek beszélgetni orvosi dolgokról, mert, ugye az orvosi logikai rendszerek az SI-m. Special interest. Elsőszülött vagy? Volt valaha olyan baráti köröd, ami rajtad kívül legalább még 2 emberből állt, úgy, hogy az emberek a te barátaid voltak, nem a párodé? Azaz úgy, hogy te rendszeres időközönként egyszerre több emberrel találkoztál, és rendszeres kapcsolatot tartottál fenn? Nekem anyám gyerekként mindig azt mondta: -Ezt meg mikor álmodtad? Nekem sem anyám, sem apám, sem tesóm nem autista. Apám nővére volt az valszeg. Az a lényeg, hogy én szemre látom azt, amit más nem lát, mert a logikámmal tudom érzékelni a részletekben levő hibákat. Azt hiszed el, amit látsz, de csak azt látod, amit elhiszel. Van egy olyan “dimenziója” a világnak, amit csak az autisták tudnak szemre látni. Ezért volt gyerekként kivételes matematikai képességem, és van a mai napig is. Én ezt a képességet logikai látásnak neveztem el. Látod? Az SI-mről írok, mert ez az, ami érdekel, semmi más. Az autistáknak megvan ez a beszűkült érdeklődési kör. Ez őket jobban beszippantja, mint az NT-ket.
2022. jan. 11. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!