Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ràkot milyen vizsgàlat mutat...

Ràkot milyen vizsgàlat mutat ki? Nagylabor? Ott mit kell nèzni?

Figyelt kérdés

Azt szeretnèm tudni van-e ràk/daganat/elvàltozàs a szervezetembe.

Mèhnyakràk vizsgàlatra jàrok, anyajegyeim szinten rendszeresen vizsgàlom, de minden màst mi mutat ki?

Nagylabor? Ott mit kell figyelni?

Tumormarker?

2021. dec. 29. 00:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Mivel sokféle daganat létezik, nincsen csupán egyetlen vizsgálat ami mindet kimutatná, és nem is mindegyik vizsgálat ad teljesen pontos eredményt.

Nekem anno egy ultrahanggal vették észre hogy van valami, utána volt számtalan CT, MR, laboros tumormarkerek, többféle endoszkópos vizsgálatok, és feltáró hasi műtét.

Rendkívül időigényes (és ha magánban csinálod, drága) ez, tehát hacsak nincsen megalapozott okod hogy elkezdd kivizsgáltatni, ne stresszeld vele magad, mert abba fogsz belebolondulni.

2021. dec. 29. 00:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen vizsgálat. A tumormarker nem diagnózisra való, csak betegségkövetésre, a nagylabor esetleges leukémiát vetíthet elő.
2021. dec. 29. 01:21
 3/3 Dzsoki ***** válasza:
Nem tudom a tutit.Azt igen,hogy nekem,félévenként Szérum karbamid,Szérum kreatinin,eGFR és CEA értékeket méret az onkológusom. 9 éve volt,rosszindulatú vastagbél tumorom. Nem sugaraztak,vágtak.
2022. jan. 4. 16:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!