Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gyereknek hogy csinálnak...

Gyereknek hogy csinálnak covid tesztet?

Figyelt kérdés
Szóval az egyik gyerek osztálytársa covidos, és gondoltam, akkor az egész családot leteszteljük. Van két lányom, az egyik 8, a másik 4, meg van egy 5 éves fiam. A teszthely weboldala írja, hogy garat és orrgarat tesztet is csinálnak nekik. Hogy viselik az ennyi idős gyerekek?
2021. dec. 25. 13:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
Decemberben 2x volt a 10 éves lányom és az osztálya karanténban kontakt miatt, egyszer sem tesztelték.
2021. dec. 25. 17:13
 12/18 A kérdező kommentje:
9.-es, tavaly nem hordta a fülbevalót, ezért benőttek a lyukak, ő akart elmenni kiszúratni, és az elsőt még hagyta, de a másodiknál már a kezét, fejét, làbat le kellett fogni
2021. dec. 25. 17:30
 13/18 anonim ***** válasza:
71%
1,5 éves kislányom tesztelték, az orrából vettek mintát. Végig az ölemben ült, lefogtam a kezét,csendben tűrte, pár másodperc volt. Utána dörzsölgette az orrát kicsit, de ennyi. Még csak nem is sírt, lehet azért mert végignézte kívancsian hogy előtte velem is ugyanezt csinálták.
2021. dec. 26. 21:11
 14/18 anonim ***** válasza:
Screen Italia nyáltesztet csináltunk, mert beteg lett és pozitív lett. Utána csináltattam neki mentős tesztet is, mert a háziorvosom azt mondta, van jelentősége a hivatalos tesztnek, mert ha covidos, utána 6 hónapig nem oltható. Ebben nem mondanak egységeset az orvosok. A lényeg: egyik orrlyukból vettek mintát. Nem volt szegénykének túl jó élnény.
2021. dec. 27. 03:07
 15/18 A kérdező kommentje:
Uccsó és le kellett fogni?
2021. dec. 27. 08:52
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ki kötelez titeket fizetős tesztre? Fizetősre nem mennék, nem dobnám ki a pénzt rá. Voltam én is az egyik nagy cég tesztpontján… Nem voltam elragadtatva, a sportversenyek miatti kötelező tesztjeimet jobban is csinálták és legalább mintát is vettek. A fizetős helyen éppen csak a számba ért a nő a pálcával egy nagy plexin keresztül. Egymás után mentünk be, ugyanaz a toll, a plexi összeköhögött fele és kicsi “szoba”. És orrból nem is vették, csak “garatból”. Ha teszt kell, inkább a háziorvostól kérjetek és OMSZ letesztel.

Jelenleg én is náluk tesztelek kirendelésen, negatív gyorsteszt után jön a PCR. Ha a szülő beleegyezik, akkor én rögtön PCR-hoz veszem le a mintát (mi is emberből vagyunk, nem akarunk nekik egy rossz esetleges rossz élményt) és mi csak orrból, garatból nem.

De többször szülő kérte a gyorstesztet is, nem tudta hogyan viseli a gyereke, de inkább kérte. Ezeknél is max 1-1 könnycsepp (néha én is elmorzsolok egyet az én tesztem alatt) volt esetek többségében, de mire végeztem is a teszttel el is felejtették

2021. dec. 27. 21:47
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel a gyerekorvost. Én is felhívtam ma hogy a gyerek igazolt covidossal töltött egy napot, és gyanús nehogy elkapta. Holnap már mehetünk is a PCRre. Olyan nincs hogy kontaktnak kötelező lenne a fizetős teszt.
2021. dec. 27. 22:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Most őszintén, min változtat a teszt eredménye?

Ha beteg lesz, nem mentek sehova, ennyi 🤦🏻‍♀️

2022. aug. 26. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!