A rokonom 67 éves, és nemrég kórházba került. Nagyon súlyos tüdőrákja van, és már levegőt is alig tudott venni 2napja, enni és inni pedig egyáltalán nem tudott. Tegnap előtt még minket hívott, hogy rosszul van nagyon, nem tud enni és nem kap- (?)
-levegőt. mivel kedden került a kórházba, és szerdán kiderült hogy vírusos annak ellenére hogy itthon csináltunk 1 gyorstesztet és még a mentősök is csináltak neki. mind a kettő negatív lett.).
Ma a kórházban azt mondták hogy jobban van és eszik is.. ez szinte teljesen lehetetlen, mert tegnap előtt és tegnap még szinte haldoklott, és azt mondta hogy senki nem foglalkozik vele ott. Nagyon rossz érzésem van ezzel kapcsolatban. szerintetek igaz, hogy jobban van, vagy csak azt mondják? Nem is tudunk beszélni vele, mert a telefonját nem tudja már felvenni és mondta hogy ne hívjuk, mert alig tud beszélni.
4
Igazad van.
Viszont mondok egy másik nézőpontot is: ha valaki nem tud, nem képes, nem akar, nem szeret emberekkel foglalkozni, az ne menjen vendéglátásba, kereskedelembe és egészségügybe. El kell menni akkor egy gyárba a szalag mellé, aztán ott el lehet bunkóskodni a soron a géppel. Az nem fog visszaszólni, kiélheted rajta a frusztráltságodat.
Dolgoztam 10 évet vendéglátásban, konyhán voltam, már a 2. évtől csábítottak ki pincérnek, hogy mennyivel jobb, fasza jatt. Azt mondtam köszönöm, de nem. Azért nem, mert én nem bírom elviselni az emberek böszmeségeit és tudom hogy úgy reagálnám le, ahogyan azt nem illik. Nincs ezzel gond, nem vagyunk egyformák, ki ebben, ki abban jobb. Lemondtam rengeteg pénzről ami 1 év alatt jatt formájában összegyűlt volna, cserébe megmaradt a lelki békém, nem kell közvetlenül emberekkel nyűglődnöm.
Úgyhogy ez a leg.zarabb érv amit fel lehet hozni. Sz.r a pénz? Az. Nem vagy képes emberi módon elvégezni azt a munkát amit te vállaltál azért mert sz.r a pénz? Akkor válts munkahelyet ahol jobban keresel, vagy menj el egy gyárba elbunkóskodni a gépekkel. Ennyi, nem agysebészet ez.
10
Senki nem tartott fegyvert a fejedhez, hogy legyél ápoló. Meg máséhoz sem, hogy legyen ápoló. Rohadtul nem érdekel 1 ápolóra hány beteg jut. Ezt vállalta, csinálja. Téged sem érdekel ha egy rendőrt esetleg meglő valami drogos, vagy ha a vízvezetékszerelő a te házadban a Wc dugulása miatt csupa sz.r lesz, meg az sem hogy a CBA-ban az eladó néni aki napi 12 órában ül tropa a gerince, meg a fodrász sem érdekel akinek szétment a dereka mert egész életében álló munkát végzett. Ki mit vállalt, azt csinálja. Ha meg nem megy, akkor el lehet menni építőiparba lapátot fogni aztán kubikolni, lehet menni mosogatni, takarítani, meg 1 sor munkakör van, ahol ezért a pénzért lehetsz egy gyökér. Engem rohadtul nem érdekel hogy 1 ápolóra hány beteg jut, ezt vállalta, vagy csinálja normálisan vagy húzzon a p.csába. Ennyi az egész.
10: Teljesen mindegy, kire hány ember jut, és hogy azok milyenek. Azért fizetnek többek között, hogy emberként bánj azokkal, akik oda kerülnek, akármekkora szemétláda is némelyik. Ha ezt nem vagy képes megtenni, akkor húzz a bús p.csába onnét. Érdekes módon sok ápoló képes emberszámba venni a betegeit, és amit csak tud, megtesz értük. Pedig ugyanazt a bért kapják, ugyanabból a kézből.
És mielőtt jönne a mantra, hogy csináljam ezt: Csináltam. Csak elég volt a hozzád hasonló kollégákból, és abból, hogy a felsőbb körök is pont ilyenek.
10es... én autószerelő vagyok...majd a kocsid össze vissza szétbarmolom, tiszta "kókány" munkát fogok végezni,sőt..ahogy elmész vele mész egy 50km t se,és széthullik a motor...de kifizettél nekem előtte vagy 600ezret....akkor majd vigasztaljon az,ha azt mondom ,hogy : hat 1 szerelő vagy 20autora van beosztva, pörgés van,és a 600bol ő semmit nem lát,mert alkalmazott 150ert egy hónapra..es ezert gány melót végez, ez van,fogadd el..ja hogy közben baleseteztel is,es megserult valakid? Gyereked? Barkid? Hát ez van,sajnáljuk.
Na kb ennyi erővel ezt is el lehetne játszani....csak a kórházban ennél súlyosabb a helyzet,mert ott szó szerint ember életről van szó, es azok családjairól, akik várják őt haza.
De ha %od is megnezed, illetve h milyen válaszokat kapsz....de gondolom mindenkiben a hiba,mindenki rosszul mondja csak te nem... gondolom közeli hozzátartozó ápoló,vagy te vagy az....sajnos.. 😅
#15 Velünk pont ez történt. Elhoztuk a kocsit vizsgáztatás előtt két nappal. Két nap múlva ugyanoda vittük vissza, azt mondták, hogy nem tudják levizsgáztatni, mert életveszélyes csak, ha ráfizetünk még egyszer ugyanannyit + vizsgaköltséget. A kettő között mentünk vele 2 utcát. Érdekelt bárkit, hogy pocsék munkát végeztek? Udvariasak voltak?
Nyilván nem, a férjem, mikor reklamált, még le is "hülyézték", hogy 1. miért visszük rossz szerelőhöz a kocsit 2. miért nem szólt, hogy vizsgáztatni fogjuk a kocsit (szólt, ott voltam, amikor hívta, csak ugye lejárt a forgalmi aznap, nem igazán tudtuk hirtelen máshova átvinni).
De amúgy a közösképviselőnk hónapok óta levelezik az építtetővel, hogy csinálja meg a garanciális javításokat. Aki szintén eléggé lekezelő hangnemben válaszolgat és hazudik is (pl. követel rajtunk 1 millió vízszámlát, amit kiderült, hogy ki sem fizetett, de mi azért térítsük meg, ahogy a korábbi leveleiben leírta, sajnos olyan alacsony az IQ-nk, hogy nem tudja másképp magyarázni, amúgy is hazudunk. Közben a vízművek is jelezte, hogy náluk ez az összeg hiányzik, mert nem fizette be).
Miért pont a nővérektől várjuk, hogy emberien viselkedjenek, ha amúgy senki nem teszi?
16
Mi az hogy miért pont? Mondjuk azért, mert ők alapból kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek közelében vannak. Az hogy rossz szerelőt választottál az egy hiba, jobban járj utána legközelebb hogy hova viszed az autódat. Viszont kórházak meg személyzet között te nem válogathatsz.
Mindegy is, alapból óriási probléma hogy nem érted ennek az egésznek a lényegét. De nem baj, én azt kívánom hogy majd ha kórházba kerülsz akkor veled is (sőt, családtag még jobb lesz majd) viselkedjenek úgy mint egy darab sz.rral, meg alázzanak porig, de te ezen ne szívd fel magad, hanem még kardoskodj ott az ápolókért, mert hát szegények olyan kevés pénzért bánnak úgy veled mint a kutyával, hogy hát ez végül is teljesen érthető!
Ha pedig kikerülsz a kórházból, írj egy petíciót is, hogy hát +100.000 forintért sokkal jobban tudnák alázni a betegeket. Biztosan óriási siker lesz!
#17 Értem miért rosszabb emberileg. De ténylegesen miért lepődsz meg azon, hogy a nővér is ugyanúgy viselkedik, mint mindenki más a társadalomban?
Szerintem nagyon egyenlőtlen dolog kiemelni egy csoportot és elvárni tőlük, hogy a társadalmi normákon felül teljesítsenek kevesebb pénzért és több munkával.
Amúgy meg ez kb. úgy működik, mint minden más, ha a legolcsóbb szolgáltatást veszed igénybe (mint mi tettük), akkor rossz minőséget kapsz. Fizess 10-15 ezer forintot a nővérnek és körbe fogja ugrálni a beteget.
Nagyon szomorú, hogy így van, de amíg a "nővérek problémájának látod" addig nem tudod hatékonyan megoldani sem. Ez egy globális társadalmi probléma, hogy sokan az országban csak akkor rendesek veled, ha közvetlenül pénzt láthatnak ebből. Legyen az borravaló, a szolgáltatás megvásárlása vagy a koldusnak adott pénz.
Ha kedves ápolókat akarsz, akkor motiváld őket valamilyen juttatással, ami a betegekkel való kedves bánásmódtól függ. Ehelyett, mindenki csak szídja őket, meg azt javasolja, hogy mondjanak fel. Ha nem lesz nővér államiban és 2-3 milliókat fizethetsz magánban egy csípőprotézis műtétért, akkor nagyon ki leszünk segítve...
Talán azért 16os,mert más ha olyan bunkózik aki olajleeresztő csavarral baszkódik...mint hogy majd a gyereked elviszi a mentő, és majd ezért te és a gyereked lesz a hibás kb,mert miért beteg kb..és be se mehetsz majd,de még enni se adnak majd a csaladtagodnak, nagy ívben leszarjak azt is,ha meghal.. az ilyen pont erre a hivatásra nem lenne való! De abban igazad van,hogy általában nem csak itt,hanem mindenhol a magyarok egy nagy seggfejek..tisztelet a kivételnek.. viszont vannak olyan hivatások mint a mentozes, kórházi apolok ,orvosok ahol nem lenne szabad..sőt...helyette meg majdnem ott a legrosszabbak.
A 11es jól leirta.. meg a többi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!