Miért fáj folyamatosan a torkom?
Sziasztok!
Még ilyen soha nem történt velem hogy már 3 napja folyamatosan fáj a torkom. Semmi más bajom nincs, lázas se vagyok, és megfázva se érzem magam.
Szerintetek mitől lehet?
Torokgyulladás.
Akár COVID első tünete is lehet, nekem is így indult anno, de annyiból, hogy fáj a torkod, egyszerűbb a torokgyulladásra asszociálni.
Nálam se szokott lenni semmi más tünet mellette. (Mondjuk a többségnél betegség esetén a levertség a tünet, na nekem az sohasincs.)
Nálam vagy nyomtalanul elmúlik 2-4 nap alatt.
Vagy nátha alakul ki, vagy hurutos köhögés vagy ilyen sorrendben mindkettő.
Gyulladáscsökkentő gyógyszer, folyadék, vitaminok, pihenés és reménykedés, hogy ez csak ennyi.
Egyébként torokfájásra facsart citromlevet szoktam inni, és egy kis ideig használ is.
De ez mennyire egészséges csak úgy magában? Mármint így hosszabb távon.
Citromlé? Nincs vele semmi gond. Csak utána egy ideig ne moss fogat, mert a svas és lúgos pH találkozása árt a fogzománcnak.
De amúgy ilyenre a reszelt gyömbér mézzel, vagy a fokhagmya összerágva mézzel, az is elég ütős.
Csak a gyömbér 1-2 nap után már okozhat hasfájást, mert izgatja a gyomornyálkahártyát.
Amúgy az, hogy be vagy oltva, nem jelenti azt, hogy nem kaphatod el a covidot. Csak azt, hogy nagyobb esélyel megúszod enyhe tünetekkel. Pl egy sima torokfájás.
Persze nem állítom, hogy covidos lennél, csak azt, hogy ninc skizárva az sem.
Értem, köszönöm. A fokhagymát szeretem, de mézzel már nem biztos.
És igen tudom hogy így is elkaphatom a covidot, de azért szerintem ez nem az.
Hát igne, a fokhagyma elég kemény:D egy fél gerezdet elrágcsálni csakúgy, ráadásul mézzel összerágva...
Én gyakran szoktam ezt alkalmazni, és elég hatékony. Arra merek következtetni, hgoy azért gyógyulok meg hamar tőle, mert a a szervezetem minél hamarabb meg akar szabadulni ettől az íztől:D
Esküszöm mostmár tényleg kipróbálom, ha ilyen hatékony.
Amúgy mindegy hogy milyen fajta a méz?
Franctudja, a méz-szakértők biztos értenek hozzá melyik méz a legjobb, de mi csak a LIDL polcról vesszük le és annyi:D
Jó, azért csodát ne várj:D De rágd jó sokáig azt a fokhagymát és a mézzel se spórolj:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!