Dagadt lennék ehez a magassághoz?
Sziasztok!
Talán ott kezdeném a kérdésem hogy leírom, mit fontosabb tudni rólam.
Én egy 17éves srác vagyok, 200cm magas és 120-125kg között változik a súlyom.
A jelenlegi sportom az úszás, mellette fekvőtámaszokat nyomok.
Minden este kb 30-40et, de mindig próbálok egyre többet.
Falun élek, így elég sokszor részt veszek favágásban, mezőgazdasági munkákban, hobbim pedig az autószerelés/építés, így nem minden időm a gép és tv előtt telik. (Nyilván néha gépezek és tvzek is esténként,de nem ez a fő elfoglaltságom)
Nem érzem magam dagadtnak, és jól is érzem magam, viszont néha elkeserít, mikor kérdezik a súlyom és mindenki 80-90kg (170centis emberek kb) és en pedig jövök a 125kg-ommal.
Szerintetek fogynom kellene?
Tény és való hogy nem fogyókúrázok, de minden nap gyalog járok buszra (2x10perc), hetente 2x úszok, és a tesi órán való kosarazás, focizás, röplabdázás, futás se áll olyan távol tőlem.
Imádom őket szinte.
Azonban minden télen már előre görcsölök, hogy tavasszal szekrényugrás, tigrisbukfenc, és társai.. ezeket ki nem állhatom.
Lehet picit szerencsétlen is vagyok, de a magasságommal és súlyommal úgy érzem, nem megy olyan jól.
Szerintetek tényleg szégyenlene kellene magam, és fogynom kellene?
Szerintem tök felesleges a kilókat nézni. Ha ránézel magadra és nem vagy túlzottan zsíros, akkor nincs gáz.
btw...
"Azonban minden télen már előre görcsölök, hogy tavasszal szekrényugrás, tigrisbukfenc, és társai.. ezeket ki nem állhatom."
Ezzel én is így voltam. :D Sokat számít az önbizalom ezeknél a gyakorlatoknál és úgy gondolom, hogy nekem nem volt soha. Talán otthon kellett volna gyakorolnom, bár a szekrényugrást nem nagyon lehetett. Mond meg a tanárnak, hogy nem akarod, inkább vágjon be egy egyest, ha egyébként fitt vagy és ügyes más gyakorlatban, akkor senki sem fog lenézni miatta.
+extra infó. Ne csak fekvőtámaszokat csinálj, mert befeszíti az izmaid és előlre ránt, így rontja a testtartásod. Mellé csinálni kell hát/váll edzéseket is, hogy egyensúlyban maradj.
Ha csak a számokat nézzük akkor valóban túlsúlyos vagy.
De nézzed meg magad egy tükörben.
Ha a vállaid szélesebbek mint a hasad, akkor nem vagy kövér, hanem izmos.
Viszont ha a hasad körül ott az úszógumi, akkor dagi vagy.
Bocs.
Dagadtnak azért ne gondold magad, de egy 10-15 kg felesleg lehet rajtad. Hát legalább ennyi van egy 170 centihez 90 kg-os emberen is, szóval nem vagy rosszabb semmivel sem, sőt ha ők izomtalanok, te biztos sokkal jobban is nézel ki, kisebb túlsúly ide vagy oda.
A szekrényugrással, talajtornával meg ilyen hülyeségekkel meg ne törődj, nem lehet mindenki jó mindenben. Neked pl valószínűleg sokkal könnyebb a kosár, röpi vagy a magasugrás. De egyébként is azt gondolom 12 év kínzás után (pedig sose voltam dagadt), hogy az egész tesi egy gusztustalan fszság és semmi másra sem jó azon kívül, hogy megutáltassa a sportolást sok gyerekkel. Soha semmiben nem voltam jó, mindenre 2-est, nagy ritkán 3-ast kaptam, aztán mégis itt vagyok, ráadásul iskolán kívül évekig lovagoltam, koriztam, jógáztam, végeztem otthoni edzéseket. De az, hogy kötelező jelleggel kellett volna jónak lennem a kézilabdától kezdve a kötélmászáson át a távolugrásig mindenben, hát az nem ment. Főleg, hogy mindig is nagyon alacsony kislány voltam, ami meg a legtöbb tesiórás sportban baromira nem előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!