Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van az hogyha leborotvál...

Miért van az hogyha leborotválom az intim szőrzetem akkor nagyon undorító pattanások lesznek a helyén? 17/f

Figyelt kérdés
Nyilván olyan társadalomban élünk ahol nem igazán elfogadott az intim szőrzet. És mint a legtöbb korombeli fiú borotválom. Nem tudom hogy miért lehet. Gondoltam arra is hogy esetleg begyuladhat. Szerintetek?

2021. dec. 13. 20:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg érzékeny a bőröd és nem megfelelő az előkészítés sem.

Fürödj előtte, utána hab rá, várj vele, és úgy szedd le. Ne nyomd rá a borotvát, hagyd siklani. Utána pedig kend be az érintett területet. Ne húzogasd össze vissza a borotvát, csak növekedéssel azonos irányba, ellentétesen ne. Igaz hogy utóbbival lesz sima, csak így jön létre a szőrtüszőgyulladás.

2021. dec. 13. 20:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Életlen borotva, szőrbenövés...

Ha rendes borotvával borotválkozol teljesen mindegy hogy milyen tájékon, mivel szinte a bőr síkjában vágja el a szőrszálat, a hegyes, éles szőrvég nem feltétlen kifele fog nőni, hanem vissza a bőr alá.

Bőrradírral lehet segíteni a helyzeten de nem mindig és mindenkinél.

Én éppen ezért elektromos szakállnyíróval vágom, az ha a legkisebbre állítod sem a bőr szintjén vágja a szőrszálat, így az nem is tud benőni.

2021. dec. 13. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Semmi nem nyilvánvaló. A borotva legyalulja az elszarusodott hámréteget és apró mikrosérülések keletkeznek. A bőrön levő mikroorganizmusok pedig a sérült hám szivárgásánál felszabaduló oldott fehérjéken kiválóan tenyésznek.
2021. dec. 13. 20:12
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
2es vagyok, kiegészítésként... az életlen borotva pedig nem vágja a szőrt hanem tépi... azért gyullad be.
2021. dec. 13. 20:13
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Igen, begyulladt. Vegyél nagyon jó minőségű pengét, borotválás után öblítsd le a szappanhabot rendesen és szárítkozz meg teljesen. De alapvetően a jó minőségű borotva lesz a kulcs.
 6/11 anonim ***** válasza:
ha nagyon erzekeny a borod, az is eleg ha elektromos borotvaval rovidre vagod, par mm-re.
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Miért borotválod? Nagyon nem tesz jót a bőrödnek,igen begyulladnak a szőrtüszők, illetve szerintem extrém módon viszket ahogy nő vissza. Miért nem csak trimmeled, vagy vágod vissza? Szerintem az is bőven elég, nem néz ki rosszul és higiénikus is. Nem kell teljesen csupasznak lenned, mint ahogy bozontosnak sem ott lent.
2021. dec. 13. 20:16
 8/11 anonim válasza:
Kicsit kellemetlen ezt 16 éves lányként olvasnom :D
2021. dec. 16. 21:39
 9/11 anonim ***** válasza:

8

16 évesen olvasd az Aranyembert vagy a Pál utcai fiúkat, ne pedig ilyen kérdéseket :D

2021. dec. 16. 21:43
 10/11 anonim ***** válasza:
8-as 16 éves lányként! felvetődik a kérdés miért is olvasod hogy egy 17 éves fiú hogyan tartja magát karban ott lent?Egyáltalán miért kattintottál a kérdésre? Te kis huncut:)
2021. dec. 16. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!