Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha alkoholt iszok, miért...

Ha alkoholt iszok, miért dagad be reggelre a szemem?

Figyelt kérdés
Fiatalabb koromban nem volt ilyen. Minden hétvégén, volt hogy hétközben is ittunk a haverjaimmal, de nem dagadt be a szemhéjam másnapra. Így 30 fölött már azt tapasztalom, hogyha nagyobb mennyiséget megiszok este, akkor reggelre nem csak a szemem, de kicsit arcom is puffadt. Ennek a jelenségnek mi az oka, és mit lehet tenni ellene? (Egyszer jegeltem, az segített, de az eléggé kellemetlen, fájó érzés)

2021. dec. 8. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
51%
Lehet időközben valamilyen összetevőre allergiás lettél vagy hasonló.
2021. dec. 8. 13:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Az alkohol maga dehidratál, és paradox módon annál inkább vízvisszatartást is okoz, vizesedést, puffadást. A korral meg nehezebben bírja a szervezet. Igyál sok vizet, ne egyél sok sósat, és elmúlik. És ne alkoholizálj.
2021. dec. 8. 13:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez az alkoholizmus egyik tünete, olyan régóta iszol, hogy már látszik rajtad. Ideje lenne leszokni.
2021. dec. 8. 13:50
 4/4 anonim ***** válasza:

30 felett ismerned kellene a határaidat. Én pl. tudom magamról, hogy csak akkor iszom, ha ehetek valamit, ha keveset is. Egy pohár fröccs étel nélkül lecsúszik, több nem. Ugyanez van a sörrel. Ha nem eszem, akkor egy korsó sör lecsúszik, de ha ennél többet iszom, azt már megérzem.

Ha eszek, akkor ugyanez max. 2 pohár bor, 2 korsó sör.

Ennél többet soha nem iszom, röviditalt meg egyáltalán nem, max. tényleg akkor szoktam - de ez évente max. 1-1 alkalom, ha túlettem magam, és az nálam valóban emésztéssegítőként funkcionál (és rögtön innom is kell utána egy kávét, hogy agyilag, ébrenlétileg ne üssön ki teljesen.)

Éppezért rövidet szinte soha nem fogyasztok, minden másban (értsd: sör, bor) pedig ismerem a határaimat!

2021. dec. 8. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!