Kizarható a tumor ez esetben?
Sziasztok.
Nemrég jártam gasztroenterológusnál, néha erősen fáj a gyomorszájam ami kisugárzik a hátba is.
Rögtön végzett egy hasi ultrahangot amin azt mondta nem vett észre semmi elváltozást, irritábilis bél szindrómát írt fel diagnózisként.
Elkuldott CA 19-9 és CEA vizsgálatra, ami ha jól tudom tumor marker. Az értékeim normálra jöttek ki.
Szerintetek fölösleges tovább aggodnom hogy esetleg mégis valami tumor van a háttérben?
2 hét múlva kell visszamennem a dokihoz de addig eléggé izgulok. Köszönöm.
23 N
Gyomorszájamnál kezdődik a fájdalom egyre erősödik amíg érzem a hátamban is a fájdalmat ugyanabban a magasságban mint a gyomromnál.
Nem értek ezekhez a tumor markerekhez, csak utána olvastam.
Megíjedtem mikor láttam, hogy milyen vizsgálat. Ezért kérdeztem, hogy ettől még valószínű-e?
Nyugi 90%-ban biztos, hogy reflux, nekem is pont ugyanezek a tüneteim.
Kerüld az alkoholt, savas ételeket, cukros kajákat, paradicsomot és a csokit. (Paradicsomot különösen), amíg megjön az eredmény. És vegyél egy üveg gaviscont. Valamiért a gyomor/bél panaszosok mindig szoronganak, ahogy enyhülnek a tüneteid egyre kevésbé fogod úgy érezni, hogy halálos betegséged van.
Ha meg mégis kiderülne valami más, akkor légyszí írd meg, dettó ugyanez van nálam is és nekem csak refluxot mondtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!