El szeretnék menni szívultrahangra és EKG-ra, de nem akarom a szüleimre (inkább anyukámra) rá hozni a frászt. Nyár elején voltam, akkor Hála Istennek minden rendben volt. Egy hónapja viszont furcsa dolgokat érzek a mellkasomnál. Néha nagyon rövid ideig szokott szúrni, mintha benyomnám az újammal aztán el is múlik. Nem biztos hogy a szívem, lehet hogy a csont, de mivel biztosra nem tudom ezért akarom kideríteni. Illetve mindig ugyanott érzem ezt a dolgot. Esténként pedig nehezebben veszek levegőt az orromon, számon olyankor sokkal könnyebb. De ez már lehet pánikbetegség. Hogyan tudnék titokban elmenni ultrahangra?
Első út,mindenképp a házi orvos.Oda csak beutalóval lehet menni.
2021. nov. 15. 17:57
2/8 anonim válasza:
Az ugye meg van, hogy szivultrahangra nem egy 16 éves kisfiú öndiagnózias alapján küldenek valakit? Háziorvos az első lépés, aztán ha ő úgy látja, akkor majd kardiológus és ott esetleg ultrahang.
2021. nov. 15. 17:59
3/8 A kérdező kommentje:
Tudom nagyon jól hogy csak háziorvos utalhat be.
2021. nov. 15. 18:22
4/8 anonim válasza:
Nem, a háziorvos nem utalhat be szívultrahangra. A kardiológus teheti meg. A háziorvos a kardiológushoz utalhat be
2021. nov. 15. 18:26
5/8 A kérdező kommentje:
Mikor legutóbb mentem, a háziorvos simán beutalt egyből ultrahangra.
2021. nov. 15. 18:33
6/8 anonim válasza:
Aha. Akkor ha mindent tudsz, miért is a kérdés?
2021. nov. 15. 18:34
7/8 anonim válasza:
Lényeg a lényeg,az első út a házi orvoshoz vezet a területen.
Az orron való levegő vétel nem szív probléma .
Azzal az orr-fül-gégészeten kell jelentkezni.Oda nem kell h.orvosi beutaló sem,csak időpont kérés.
2021. nov. 15. 19:26
8/8 anonim válasza:
Refluxra gyanakodnék inkább 16 évesen, nem szívproblémára. Ha fél éve nem találtak semmit, akkor most sem fognak de a tüneteid nem múltak el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!