Levezetem neked.
Ha magas a vércukorszint, akkor a test azzal próbálja kompenzálni, lejjebb vinni a szintet, hogy folyadékot kíván, ergo igyon sokat az ember. Ha már egy ideje magas a vércukorszint, azt lehet érezni, mert ki van teljesen száradva az ember szája, és hiába iszik meg akár fél liter folyadékot egyszerre, ugyanolyan marad. Mint írtam feljebb, a test kívánja a folyadékot. Ergo megiszol egy csomó folyadékot, ezután persze hogy sokat is fogsz pisilni.
Én amikor cukorbeteg lettem, megittam napi kb 5-6 liter folyadékot. Kb óránként jártam pisilni, éjszakánként is fel kellett kelnem 2-szer legalább.
A pisilés célja a cukor eldobás. A szervezet így próbál szabadulni a vérben lévő feleslegtől. Az inzulin feladata lenne. Az vagy nincs (1. típus), vagy még sok is, de rezisztens a szervezet, nem fejti ki hatását. A folyadékvesztésnek meg következménye a szomjúság.
Ezek első tünetek szoktak lenni.
Egy jól karban tartott állapotnál már nincs ilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!