Ha vérvételnél a kórházban valaki elájul,akkor az ápoló köteles segíteni?
Egy lány elájult a váróban vérvétel után,a pre triage (covid kérdőívet) kitöltő férfi ápoló,odament és leszídta: " hogy ha tudja hogy rosszul lesz miért nem hoz cukrot magával?" Nem a mi dolgunk hogy ápolgassuk"
Utána belém is belém kötött hogy két széket foglalok el holott tele volt székkel a váró.
Erre mondtam: miért csődbe megy a kórház? Remélem egyszer maga is elájul,és ilyen segítő készek lesznek.
Segíteni igen, de mondjuk cukrot adni, mert valaki elájul, nem. Ájult emberhez meg biztos nem beszél senkinkbe, de mindegy.
Két szék minek neked? És miért kell bunkónak lenned?
Gondolom mert levették a vért,és tele volt a kezem,fél percre raktam le a táskám.
Itt a kérdés hogy az ápoló miért volt paraszt. Amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten.
Nem kötelességem tűrni hogy egy kivénhedt ápoló a betegekkel így beszéljen..
Természetesen nem volt jogos, amit az ápoló tett. Ugyanakkor nem annyira az embereket, mint a körülményeiket kellene szidni szerintem. Nagyon kevés ember tudja megtenni, hogy miközben éhbérért dolgozik (gyakran heti 60 órákat, 24 órás ügyeletekkel), akkor még kedves és türelmes is legyen.
De nyilván nagyon rossz élmény ilyen helyre kerülni, hogyha beteg vagy.
Én is ájultam már el, pedig csak látogatóba mentem. De szaladt mindenki, orvos, ápolók. Aztán kaptam valami nagyon tömény cukros innivalót.
Szóval nem általános, hogy bukó egy ápoló..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!