Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lesz, ha magas ellenanyagsz...

Mi lesz, ha magas ellenanyagszintre ráoltatok?

Figyelt kérdés

Nemrég voltam COVID-os (enyhe tüneteim voltak, némi orrdugulás és nem érzek ízeket, szagokat), önkéntes karanténban voltam, papíron nincs nyoma a betegségemnek.

A munkáltatóm december 15-ig oltásra kötelezett.

2021. nov. 1. 05:24
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

#10: És hol látsz olyat, hogy akkor nem adják be?

Sehol nem szerepel ellenjavallatként. Más az, hogy nem indokolt. Attól még oltható.

Az egészségügyi okról szakorvosi igazolás kell. Például olyan daganatkezelést kap, ami mellett nem lehet. Vagy friss kismama.

Vagy igazolt fertőzés után olyan szövődmény van, ami miatt X ideig nem kaphatja meg.

De az ellenanyag szint tuti nem tartozik ide.

2021. nov. 1. 06:09
 12/34 anonim ***** válasza:
49%
Nem mondtam, hogy nem javasolt! Azt írtam nincs értelme beadni. Írják is, ez alapján tervezhető mikor kell beadni az oltást! Abból az következik, hogy nem adják azonnal, mert a védettől nem leszel védetteb akkor sem!
2021. nov. 1. 06:12
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Benne van egy link, orvosok által összeállított anyag, olvasd el, hidd el, megnyugtat. Egyelőre téged a vakcinainfós érint.

2021. nov. 1. 06:12
 14/34 anonim ***** válasza:
71%
Hasonló szituban vagyok én is. Betegség után lassan 8 hónappal vagyok már, még mindig igen magas antitest szinttel. Dokim szerint ráérek még, tanácsadáson meg az "oltassoltassoltass" szöveget mantrázták, ahol meg az ellenanyagot mérettem, ott azt mondták, felesleges addig oltatnom, amíg magas. Ki tud ezen kiigazodni?
2021. nov. 1. 06:13
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tulajdonképpen most az a fontos, hogy az illető védett, tehát egyelőre nem kapja el a covidot, ergo nem veszélyes senkire, vagy az, hogy mindenáron oltva legyen? Hmm..
2021. nov. 1. 06:14
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

#12: Nem vitatkozom, látom, még mindig nem érted. Ha az állami szférában dolgozol, hiába lobogtatod, hogy nincs értelme. Az oltás az, ami kötelező. Csak azt fogadják el egészségügyi oknak, ha szakorvostól viszel igazolást, hogy nem vagy oltható.

Az, hogy nem indokolt, hogy nem leszel védettebb, a kutyát sem érdekli.

2021. nov. 1. 06:16
 17/34 A kérdező kommentje:
A rendelet nem a védettséget emlegette hanem az oltást. Ki kell forgatni a raktárban ragadt cuccokat, ennyi a szándék úgy látom.
2021. nov. 1. 06:17
 18/34 anonim ***** válasza:
62%
Az oltás abban segít, hogy ha elkapod a fertőzést, akkor segítsen legyűrni azt. Ellenanyagot kapsz. De ha neked az immunrendszered ezt kitermelte, mert beteg voltál akkor ott van benned az az ellenanyag ami kell. (megjegyzem jobb mint az oltás, mert a szervezeted termelte segítség nélkül) Így semmi értelme nincs azonnal oltatni. Ilyen esetben bár kérheted az oltást, de igazolni fogják, hogy védett vagy jelenleg.
2021. nov. 1. 06:19
 19/34 anonim ***** válasza:
91%
Írta a kérdező, hogy olyan helyen dolgozik ahol kötelezően elrendelték? nem! minden más helyen opedig így van, ha kérné a főnök.
2021. nov. 1. 06:20
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

#19: Igen, írta! A kiírt kérdés utolsó mondata:

"A munkáltatóm december 15-ig oltásra kötelezett."

2021. nov. 1. 06:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!