Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet ekkorára hízni?

Hogy lehet ekkorára hízni?

Figyelt kérdés

Hogy lehet addig hízni, hogy ne tudj lábra állni? A hízás nem olyan "lassú" dolog, amihez szépen hozzászokik az izomzatod, és erősödsz, hogy elbírd magad? Vagy ez úgy következik be, hogy az ember csak wc/fürdés erejéig kel fel az ágyból, ami mindig egyre nehezebb, és előbb-utóbb nem fog menni?

Ilyenkor nem ijednek meg az emberek? Rengeteg ilyen van a TLC-s sorozatban, számomra teljesen érthetetlen.

Egy 175 cm magas embernél mekkora ez a súly kb? 200 kg?

2021. okt. 21. 23:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem minden testnek van egy határa. Mármint van aki mondjuk már 150 kilósan nem tud mozogni, meg van aki akkor kényszerül az ágyba, ha átlépi a 300 kilót. A végtelenségig nem tud hozzáerősödni a vázizomzata.

Egyébként attól függ hogy ki meddig tud hízni, hogy mennyi zsírsejtje van. Ebben nagy szerepet játszik az első három év. Ha az embert élete első három évében már zsíros, cukros, hizlaló dolgokkal etették, akkor sokkal több zsírsejtje alakul ki, mint annak akit egészségesen tápláltak az első éveiben. Ezek a zsírsejtek ugye minél többen vannak, annál többet képesek tárolni ha az ember túl sok kalóriát visz be.

Szerintem ezek az extrém túlsúlyos emberek azért nem ijednek meg, mert ez egy sok évig tartó folyamat. Tehát nem hirtelen történik, van ideje feldolgozni az agyuknak hogy ez történik velük, és mindig csak egy kicsit rosszabb a helyzet mint az előző évben. Megijedni inkább hirtelen dolgoktól lehet.

2021. okt. 22. 00:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az izmok és ízületek nem ilyen nagy súly hordozására vannak kitalálva.

Vannak jelei, hátfájás, térdfájás, porckopás, tehát azért nem egyik percről a másikra megy a dolog, de ilyenkor általában már egy olyan ördögi körben él az ember, amiből nem tud kiszakadni.

Pl: kövér vagyok ezért nehezen mozgok, de mivel nehezen mozgok, nem kezdek bele semmilyen mozgásformába, mert nem bírom. Ez még jobban rásegít a kövérségre.

Meg azért ekkora túlsúlynál (a tlc-n asszem 250+ emberek vannak a műsorban), van ott hormongond, lelki gondok, érzelmi zabálás és mindenféle egyéb finomság, ami hozzátesz. Tehát hiába ijed meg attól, hogy merre halad, a berögzült rossz szokások, stresszevés, boldogságevés, akármi erősebb.

Illetve itt is visszahoznám a fokozatosságot, kevésbé veszi magán észre az ember a mindennapokban, hogy ma is híztam; ma is kicsit rosszabbul vagyok, mert hozzászokik. Csak mikor látványosan gáz már minden.

2021. okt. 22. 00:11
 3/8 anonim ***** válasza:
A legtöbb tlc-s kövér gyerekként lett rászoktatva az egészségtelen ételek zabálására, vagy elhanyagolták, bántalmazták őket és az evésbe menekültek. Aztán ez már az életükké vált.
2021. okt. 22. 01:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Kedvencem, amikor szembesítik őket az életmódjukkal, és olyasmivel védekeznek, hogy: nem figyeltem, és felcsúszott rám 50 kiló.
2021. okt. 22. 09:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Akire 10 kiló megy fel, az is ezzel védekezik. Pedig az már másik ruhaméret, nem lehet nem észrevenni belülről is.
2021. okt. 22. 21:04
 6/8 anonim ***** válasza:

5, A vírus miatti itthonülés alatt 15-20 kilót híztam kb, és ugyanazt s ruhaméretet hordom...

Azt nem értitek a nagy lenézésben, hogy azok az emberek, akik ezekben a műsorokban vannak, teljesen más életfelfogásban élnek. A zabálás náluk egyfajta függőség, és mivel fokozatosan esznek egyre többet, nekik tényleg nem feltétlenül tűnik fel, mert mindig csak kicsivel több. És egy 250-300 kilós embernél fel tud csúszni úgy a 40-50 kiló, mint egy átlagos testalkatnál a 4-5.

2021. okt. 22. 22:31
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

6-os

Akkor most magadról is beszélsz egyben?

2021. okt. 23. 00:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk az, hogy 20 kg plusszal is ugyanazt a ruhát hordod, nem jelenti azt, hogy a te méreted🤣

2021. okt. 23. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!