Hogy lehetnek az emberek egészségesek (viszonylag, mert ilyen nincs), ha vagyonba kerül minden?
Pici korom óta szemüveges vagyok, bal szemre kancsal is voltam, aztán hormonváltozás miatt ez megszűnt, és folyamatosan javult a szemem. Mivel számítógép előtt ülök, ezért maradt a szemüveg.
Ha azt nézzük ezen kívül tényleg nincs más betegségem, és szemüveg nélkül is jól elvagyok, csak több órai szemüvegnélküliség miatt könnyebben elfáradok.
Fogaim teljesen éppek és egészségek. Nem járok fodrászhoz meg kozmetikushoz se, mert minek?
Inkább mézre, vitaminokra, gyömbérre, gyümölcsre költöm azt a pénzt, amit az emberek benzinre (mivel még autóm sincs), cigire, gyógyszerre, kozmetikusra, fodrászra..stb. költenek.
Épp testben épp lélek. Nagyon fontos a mentális egészséggel is foglalkozni, hisz pl. a stresszes élet rengeteg betegség melegágya.
A vitaminok megvétele sokkal olcsóbb, mint a gyógyszer és az orvos. A megelőzés mindig célravezetőbb és okosabb megoldás, mint utólag sírni.
Egyébként bármit veszel, pénzbe kerül, csak nyilván nem mindegy, hogy mire költöd a meglévő pénzedet.
Pl. 1000 Ft-ot tudsz elkölteni egy doboz cigire is, meg 2 kg gyümölcsre is. Na, melyik éri meg jobban?
Én sok zöldséget eszem, relatív sok gyümölcsöt is, néhány vitamint szedek.
Nem feltétlen tartom drágának. Vagyis a hó végi (vagyis mivel 4-6. körül kapok fizut, hó eleji) mérleg nem ezen múlik.
Otthon főzni egészségesebb és sokkal olcsóbb.
Ezen kívül nálam és sokaknál jellemző az impulzusvásárlás illetve cuki, aranyos, jó ha van, de nem fontos cuccok megvásárlása. Na ez látszik hó végén, nem a zöldség és a gyümölcs.
Sportolni otthon és a szabadban is lehet, túrázni is lehet például.
Pont, hogy sportruhák vannak egész olcsón jók és ki is tartanak.
Otthon bármilyen kellék nélkül is lehet sportolni, de a kellékek is beszerezhetőek apránként.
Például elegendő vizet inni egészséges, ott a csapvíz, az ásványvíz sem olyan drága, ott van vízautomata sok munkahelyen.
Sok káros szenvedély elhagyásával pont, hogy kevesebbet költ az ember.
Amúgy tényleg nincs egészséges ember, csak aki nem megy orvoshoz vagy rosszul diagnosztizált.
Sok krónikus betegség genetikai eredetű. Nekem például magas koleszterinszintem van, a májam túl sok koleszterint termel. Még nem kaptam sztatint, hamarosan fogok. Diétával 10-20%-ban csökkenthető a koleszterin. Van, aki elhízott, zsírosat eszik és nincs vele gond, nekem normális a BMI-m és évek óta csak fehér húst eszem....
A rák is általában genetikai eredetű. Ha az van "megírva", rákos leszel, bárhogyan élsz.
Ja meg sok munkáltató köt rád biztosítást valamelyik magán egészségügyi szolgáltatónál. Az alap vizsgálatok ingyenesek, ha találnak valamit, egy-egy kerül párezerbe, de abból is van kedvezmény.
A többség NEM használja ki ezeket a vizsgálatokat, még évente egy labort sem.
Szemüvegnek, fodrásznak, körmösnek mi köze az egészséghez.
Ellenben pl fele annyit enni fele annyiba kerülne, mégis dagadt az egész ország. Akkor mi is a drága?
5, ezt te sem gondolod komolyan ugye, hogy a szemüvegnek mi köze az egészséghez? :D
A fodrásznak, körmösnek valóban nincs, na de a szemüvegnek..
A dagadtságról meg annyit, higy pont a szar minőségű kajától dagadtak, nem a nagy kaviár zabálástól...
Gondolom nem vagy szemüveges, ezért fingod sincs arról, hogy a szemüveg milyen nagy segítséget nyújt a beteg szemnek. Tudatlanságodat inkább ne reklámozd, mert így csak magadat égeted le.
Hú, neked aztán annyi eszed van, mint egy éticsigának. 8 általánosod meg van egyáltalán?
Tessék, hogy ma is tanulj valami hasznosat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!