Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csontritkulás és felszívódási...

Csontritkulás és felszívódási zavar mitől van?

Figyelt kérdés

A 40-es éveimben járó férfi vagyok és évek óta csontritkulásom van.

Tejterméket szinte minden nap fogyasztok, így a kálcium bevitellel nem lehet gond.

A kalcium-mítoszról is hallottam, de ami a csontképzéshez kell anyag (magnézium, K-vitamin, C-vitamin stb. stb.), azokból is mindből eleget fogyasztok, szóval a bevitellel egész biztos nem lehet gond. Még egy ideig a Tovita csontképző tablettát is szedtem, de sokat az se használt.

Napozok is eleget mindig, szóval a D-vitamin is megvan. Csak arra tudok gondolni, hogy felszívódási zavarom van, de nem tudom mitől. Bélférgességem nincs.

Vajon mi lehet a problémám?

2021. okt. 14. 14:44
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Végül is ha már így rákérdeztél 10-es, senki nem állapította meg. Lehet egész más bajom is. Ez egyfajta megérzés. A fogaim egymás után mennek tönkre, annak ellenére hogy mindig ápolom őket és kerülöm a cukros ételeket és egyéb káros szenvedélyem sincs. Az első metszőfogaim például - annak ellenére hogy gyerekként még nyuszifogaim voltak - a felére megrövidültek. A fogorvos is azzal jött, hogy nem fogyasztok elég kálciumot. Aztán néztem rá mint a hülyére: még hogy én, aki minden nap tejterméket eszik... A másik meg hogy a testem más részein is a csontok nagyon könnyen sérülnek. Elég a legkisebb ütődés valahol, aztán mindjárt úgy érzem, mintha betört vagy megrepedt volna a csontom.

De a dexa-vizsgálat jó ötlet, majd talán utánajárok. Köszi.

2021. okt. 15. 18:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia! azóta voltál vizsgálaton? Miből gondolod a felszívódási zavart?

Kíváncsi vagyok,hogy mire jutottál, hasonló gonddal küzdők én is...

jan. 14. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!