És persze az, hogy mikor. Mert ugye ha a gyerekért kellene menned és ahelyett iszol inkább, vagy amikor a munkahelyen iszol, akkor nagyon nem okés. Mindennek megvan a maga helye és ideje.
2021. okt. 12. 09:36
12/26 anonim válasza:
Igazából ez tökre elvi kérdés.
Egyszer részt vettem itt egy vitában, ahol az jött ki, hogy apám alkoholista, mert minden ebédnél megiszik egy feles pálinkát. Neki hagyomány, de egyesek szerint ez már alkoholizmus mert nem engedne ebből a szokásából.
Nem számít, hogy ő utálja a sör ízét, és bort is ritkán iszik... a feles miatt alkesz.
Szóval itt arra kell számíts, hogy a válaszok szerint az lesz alkholista, aki rendszeresen ragaszkodik az italhoz mennyiség és minőségtől függetlenül. Ebben a témában úgyis mindenki mást fog vallani.
2021. okt. 12. 09:39
13/26 Vuk-91 válasza:
Mondjuk Magyarországon jóideje tombol az alkoholizmus, szóval egyesek paranojásak lesznek. Édesanyám is ilyen, nem szívleli az alkoholt, csak különleges alkalmakkor iszik belőle. Az ő életében túl sok alkoholista volt, az apja, a férje (aki az apám), a nagymama apai ágon, ezen személyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy édesanyám szinte rettegjen az alkoholtól, mert ittasan bántalmazták, de a társadalom hibája, hogy normalizálja a függőséget és a bántalmazást, hiába a figyelmeztetések a szakértőktől.
Nem azt mondom hogy az alkohol az ördög műve, és jobban jársz ha nem is tudsz a létezéséről, csak annyit mondok, hogy mértékkel kell inni, és hogy megvan annak is a helye és az ideje.
2021. okt. 12. 09:46
14/26 anonim válasza:
1, a rendszeresség nem elég. Ha függ tőle, akkor lesz alkoholista.
2021. okt. 12. 09:47
15/26 anonim válasza:
4, a rendszeres azt jelenti, van benne rendszer. Az évi egy pezsgő alkalmi ivás, de rendszeres.
2021. okt. 12. 09:48
16/26 anonim válasza:
Persze az is divat errefelé, hogy bélyeget ragasszunk másokra bemondás alapján és a háta mögött.
2021. okt. 12. 09:51
17/26 Vuk-91 válasza:
Hát igen, ezt tapasztaltam. Sajnos. És nem minden esetben. Az iskolás éveim úgy teltek, hogy mindenki a tudtomra adta, mekkora szellemi fogyatékos vagyok, takarodjak vissza oda, ahonnan jöttem, és hogy nálam hülyébb nem létezik (amit erős bizonyíték cáfol. Nem tudom, hányszor mondtam magamban, hogy "bezzeg engem neveztek a világ leghülyébb emberének" mert olyan idiótaságokkal találkoztam.
2021. okt. 12. 10:00
18/26 anonim válasza:
Az, hogy megiszik munka után...olyan mintha te meginnál egy kávét vagy teát. Szerintem még mindig jobb,mint mikor valaki agresszivvá válik mert olyan részegre issza magát és akár a családját is megveri...
2021. okt. 12. 10:01
19/26 Vuk-91 válasza:
18-as, ebben egyet értünk.
2021. okt. 12. 10:03
20/26 anonim válasza:
Sokan megisznak esténként 1-2 doboz sört vagy egy pohár bort. A lényeg, hogy tudja, hol a határ. Ha nem kötődik hozzá érzelmileg, és ha úgy alakul, hogy nem tudja meginni, akkor nem esik kétségbe, akkor szerintem nincs gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!