Tegnap kaptam Pfizer első oltást. Viszont nem igazán reagáltam?
Nem tudom mit csináljak.
Nem igazán voltak mellékhatások.
Pedig védett akartam volna lenni a koronavírussal szemben.
A második oltásomat október 6-án kapom.
Érdekes hogy mindenütt azt olvasom hogy Pfizer-től sokan súlyosan betegek, súlyos tünetek stb.
Egyrészt a Pfizer inkább a második dózis után okoz erősebb oltási reakciókat, másrészt nem a mellékhatásoktól függ, hogy kialakul-e a védettség. Akkor is kialakul, ha egyáltalán semmi mellékhatást nem tapasztalsz. Egyik ember így reagál rá, a másik úgy. Attól még az oltás véd. Örülj neki, hogy nem lett tőle bajod.
Biztosan rémhíreket olvastál előtte.
Nem mindenkinek vannak tünetei, pl. nekem sem voltak, még a második oltás után sem. De ez emberfüggő, hiszen minden oltásnak lehetnek mellékhatásai, mégsem jelentkezik mindenkinél. Az hogy nem haldokolsz nem jelenti azt, hogy nem alakul majd ki védettség.
Egyébként inkább a másodiknál szoktak tünetek lenni, de mivel a remény hal meg utoljára, megsúgom hogy még néhány napon belül lehetnek oltási reakcióid.
Én még tavasszal kaptam. Az első adag után fájt a karom. A második után még annyi sem volt, azt sem éreztem, hogy beadták.
Aztán nyáron csináltattam antitestet és a határérték 300-szorosa volt.
Az oltás utáni reakciók mértéke nem feltétlenül azonos a kialakuló védettség mértékével.
Attól függ, melyik eresztésből kapod... van, ami csak sós víz, van, amiben van 2 méreg, meg van, amiben több. :D
A modeRNA is dettó ugyanezt csinálja. Eddig volt 2 cucc benne, most már van 7, és abból 5öt nem árulnak el.
A sok birka meg még mindig bégetve tolatja be magának a népességcsökkentő mérget. :) (agenda21)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!