Melyiket választanátok ?
Alkohol betiltása.
Nem írok indokot, mivel nem kértél.
Hülyén írtam egy kicsit
Ha arra szavazol hogy alkohol betiltása akkor egyben arra is szavazol hogy mindkettő legyen betiltva
Bocsi
Az alkoholt nem lehet betiltani. Több ország megpróbálta már, és csak a szervezett bűnözés megerősödését sikerült vele elérni.
A marihuánát lehet tiltani, de a fogyasztását nem lehet megszüntetni. Azzal, hogy büntetik a fogyasztást, egy csomó embert vegzálnak, rengeteg energia és pénz megy el az üldözésére, és vajmi kevés eredménye van. Egyszerűbb lenne legalizálni a fogyasztást, és felvilágosítással megpróbálni visszaszorítani a használatot.
Mindkettő legyen legális, de sokkal súlyosabban büntetném pl az ittas vezetést. Mondjuk 1-2 korsó sört még engedélyeznék, ahogy a németek is, de annál nagyobb mértékű véralkoholszint esetén 5-10 év börtön. Na egyből senkinek nem lenne kedve ittasan vezetni és ártatlanok életét veszélyeztetni. Ugyanígy amúgy a gyorshajtást sem csak pénzbírsággal büntetném, mert abból is sok baleset van, és a lassú vezetést is büntetni kéne, tehát mikor valaki mondjuk 70-nel szötymörög 90-es táblánál.
A marihuana meg nem értem, miért illegális, semmilyen veszélyes hatása nincs, mondom ezt úgy, hogy én nem fogyasztom, utálom a szagát is, de tudom, hogy nem veszélyes cucc. Az alkohol veszélyesebb, mert valakiből agressziót vált ki, na meg ugye ott van a feljebb említett ittas vezetés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!