Magas koleszterinszint ellen nektek bevált az étrend módosítása és a természetes gyógymódok?
Ilyenekre gondolok, mint:
- hús fogyasztása csak heti 1-2 alkalommal
- Rendszeres zabkása-fogyasztás
- hal fogyasztása minimum heti 1-2 alkalommal
- koleszterincsökkentő gyógytea
- növényi szterinek, pl. Béres koleszterin kontroll
- Omega3 kapszula
Sajnos én mindenhonnan azt hallom, hogy ha valami genetikai eredetű gond van, akkor az életmód mit sem ér. Legutóbb amikor a Béres tablettát vettem, akkor is hozzátette a gyógyszerész, hogy ő is koleszterines és csak a sztatin segít.
Korábban is szedtem az Omega3-at, ettem halat, szinte csak csirkehúst fogyasztottam, a BMI-m kb 23-26 között változik...
Nektek mi a személyes tapasztalatotok?
Segíthet persze.
Ha helyre nem is áll 100%-osan ,de javulhat az életminőség hosszútávon.
Csodát nem szabad semmitől várni,de ha betartod a fent leírtakat, érezhető lesz a változás hamar.
Ezek mellett sok folyadék+ mozgás.
Hát a mozgás megvan, de az régebb óta. A víz nagyon változó, éppen mennyit iszom.
Jelenleg 7-es, sokáig 6,5 volt, ha mondjuk 6-6,5 között mozogna, az is jó lenne, de amit hallok más magas koleszterinesektől illetve tapasztaltam eddig magamon, az alapján nem sok reményem van a dologban.
Az nincs határérték felett, legutóbb a közelében sem volt.
Igyekszem minél kevesebb szénhidrátot enni, bár a nasiban is van sajnos cukor bőven. Bár ha én csinálok bármit, akkor xillitet használok.
Ezt hallom sajnos mindenhol. :(
Neked mekkora volt sztatin nélkül?
10-11 volt az összkoleszterin. Az LDL 7-7.5
A triglicerid normál, az alsó határ közelében. Nem vagyok túlsúlyos sem.
Az nagyon durva! :(
Folyamatosan emelkedett ennyire?
Nekem úgy emelkedik, hogy 6-6,5-7...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!