Az mri vizsgálat veszélyes?
Volt egy agyi mri-m, mert szklerózis multiplex gyanú állt fenn nálam..hálistennek nincs ilyen gond.
Azonban olvastam, hogy a leukémiás megbetegedés oka lehet az erős elektromágneses tér és sajnos az mri ilyen.
Megijedtem, hogy ezzel a vizsgálattal majd esetleg bajom lehet.
Köszönöm előre is a véleményeteket.
Egészség témakörben rengeteg információt találsz a neten, a legtöbb vagy teljesen hülyeség, vagy féligazság kiszínezve. Ha volt is erről valaha valami kutatás, hogy az erős elektromágneses tér összefüggésbe hozható a rákkal, akkor is hosszú távú kitettségről lehetett benne szó, nem egy mri-vizsgálatról.
Egy veszélye van, hogy ha használnak kontrasztanyagot, sokan allergiások rá. De ez egy ismert veszély, erre fel vannak készülve, be tudnak egyből avatkozni.
Igen, nekem is használtak kontrasztanyagot, de nem volt bajom magától az anyagtól.
Inkább a mágnesességtől tartok így utólag. De én is mindenhol azt olvasom, hogy nem veszélyes az egészségre az mri. Míg a leukémiánál az ellentetjét olvasom, mint kiinduló okot.
Őszintén szólva azért ijedtem meg, mert egy barátom, akit nagyon szeretek leukémiás lett, 20-on éves.
Utána olvastam az okoknak és láttam, hogy ez is az és megijedtem, mert ez egy súlyos betegség.
Bízok benne, hogy a barátom jól lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!