Milyen vakcinákkal lehet most oltakozni? Sputnik van még?
Sajnos muszáj lesz oltani, eddig a szputnik tűnik a legszimpibbnek, de úgy tudom, hogy az már elfogyott? Tud valaki valami konkrétat? Azt tudom, hogy pfizer, moderna, astrozeneca és kínai van. Szputnik már nem lesz?
Lehet választani legalább? Előtte beszéljek a háziorvossal?
Szerintem is a legjobb oltóanyag a sputnik. De csak akkor válaszd ha nem akarsz külföldre utazni mert a legtöbb helyen nem fogadják el.
Ha szerencséd van akad még, mert most mindenki phizert akar.
1
Tényleg az a legjobb, kb semmit se tudnak róla, de jó az. :D Az hogy meg külföldön nem fogadja el a kutya se, az már csak hab a tortán.
Választhatsz, de én beszélnék azért a háziorvosoddal is, mégis ő ismeri az esetleges betegségeid.
Modernától a fél éve klimaxoló barátnőmnek újra megjött a vérzése (pár nappal az első oltás után). Hirtelen megszűntek a több mint fél éve tartó erős klimaxos tünetek, mintha elvágták volna. Előzetes vizsgálatnál a doki mondta, hogy mindkét petefészke teljesen elsorvadt, ne is számítson menstruációra.
Márciusban kapta a Modernát, azóta minden hónapban megjön neki, de rendszertelenül, 1-2 hetes késésekkel. Több ilyen esetről is tudok más fajta oltások után. Ezen kívül az aktívan menstruáló nők esetén is sokaknál teljesen felborult a ciklus, két hetente jön meg nekik, vagy hónapokat késik. Ez elég nagy probléma, főleg azoknál, akik babát terveznek.
Miért kotorászik bele egy ilyen vírus elleni oltás a hormonokba?
Senki se tud mit mondani, az orvosok csak a vállukat vonogatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!