Hogyan lehet egy vesével élni?
Tudom vakok közt a félszemű a király, vagyis hogy akinek egy sincs ahhoz képest az, akinek van egy biztos jól érzi magát. De milyen hátrányokkal jár az egészségesekhez képest?
Lányomnak veserákja van, és sajnos a jobb veséjét nem lehet megmenteni. Gondolom élsportoló már nem lesz belőle, valamint hallottam olyanról, hogy jobban oda kell figyelni a táplálkozásra is a későbbiekben. Állítólag fáradékonyabbak is. Ha van valaki aki csak egy vesével él, kérem ossza meg a tapasztalatait!
Hát igen, mint írtam fentebb már több mint 2,5 éve volt a műtét, azóta már vannak saját tapasztalataink.
A napi 4 liter víz fogyasztása a nefrológus szerint butaság, nem kell csak annyi, amennyit a szervezet igényel.
Kedves kérdező!
Szeretnék tőled pár dolgot kérdezni, remélem szoktál még az oldalra felnézegetni. A kislányunknak szintén Wilms tumora van. Ezzel kapcsolatban kérdeznélek. Várom válaszodat. Szivi
Nekem is egy vesém van! hiányzik a jobb oldali!
kreatinin érték mennyi nektek?illetve cfr?(146/41 nekem)
illetve még annyit hogy én is fáradékonyabb vagyok!
Kicsit késve, de 1 vesével születtem és az orvosom azt mondta, hogy a vesém 120 évig még tökéletesen működőképes lehet
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!