Az első oltás után küldik a védettségi igazolványt, vagy csak a második után?
Lehet utazni ahogy anélkül is. Arról függ, hogy hova.
Nekem például van EUs védettségi igazolványom, pedig az Egyesült Királyságban élek és kaptam oltást, és nagyjából úgy tűnik hogy pontosan ugyanazokat kell akkor is csinálnom ha valahova kell negatív teszt vagy karantén, ha van, ha nincs igazolványom.
Például Magyarországra?
Mert nem ott élek
A Magyarországra utazás feltételei elég sok mindentől függenek.
Attól hogy honnan jössz, mivel jössz, és gyakorlatilag azt vettem észre hogy teljesen mindegy hogy van e védettségi igazolványom vagy nincs ugyanis pontosan ugyanazokat a feltételeket kell teljesíteni mindkét esetben
Szlovákiából érkeznék Mo-ra.
Tesztigazolvánnyal is beléphetek?
Vagyis védettségi igazolvánnyal:
A Kormány 2020. szeptember 1- i 408/2020. rendeletében szabályozta a magyar állampolgárok hazatérésének feltételeit a járványhelyzet idején. A rendelet 2021. április 29-i és 2021. május 6-i módosítása értelmében az illetékes magyar hatóságok által kiállított érvényes védettségi igazolvány, s érvényes személyazonosító igazolvány birtokában annak tulajdonosa, illetve a vele együtt utazó, felügyelete alá tartozó, 18 évet be nem töltött személyek korlátozás nélkül hazatérhetnek/beutazhatnak Magyarország területére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!