Az eladó praxisjog és az eladó rendelő között mi a különbség?
Ha praxisjogot vásárol valaki, akkor a rendelőt vásárolja meg tulajdonképpen?
Ha ugyanazt jelenti: magánember is megvásárolhatja a praxisjogot vagy csak orvos?
Nem jelenti ugyanazt. Praxisjogot csak orvos vásárolhat.
"Praxisjog: az egészségügyi államigazgatáti szerv által a háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok részére adott önálló orvosi tevékenység nyújtására jogosító engedélyben foglalt jog, amely alapján önálló orvosi tevékenység területi ellátási kötelezettséggel, meghatározott körzetben végezhető."
A praxisjog, az gyakorlatilag arról szól, hogy az adott körzet betegeit elláthatod és ehhez a NEAK-tól finanszírozást kaphatsz. Magyarul, hogy dolgozhatsz a körzetben, praxisjoga csak orvosnak lehet, kivéve ha meghal, mert akkor fél évig a jog az örökösé (hogy el tudja adni).
A rendelő egy teljesen más dolog, az egy ingatlan ami be van rendezve rendelőnek, rendelője bárkinek lehet.
Én pl. háziorvos vagyok, van praxisjogom, de nincs rendelőm, a rendelő ahol dolgozom, az önkormányzaté amit ingyen gyakorlatilag kölcsön adnak nekem, amíg ellátom a betegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!