Mire várhatok cukorterhelésen?
Szia!
Ma voltam egyébb okbol belgyógyaszaton.. glutenérzekenység gyanuja miatt vettek le vért... (könyökömön van pár kiütés)
apám cukorbeteg lett 70éves korára, ezért megkértem az aszisztent, megméri e ujpercböl hogy áll a cukrom... meglepődtem, 7.8 volt az eredmény..
35éves 179cm 83kg vagyok. Bár nem sokat mozgok, de kertes házban mindig talalok elfoglaltságot..
Előző 2évben kb fél évente mérve újbol 5.4 5,5 - 5,7, vénássan 1.5éve kereken 6 volt a cukrom.
A mai 7.8as érték éhgyomorra történt...
utána, kb 1óra mulva a háziorvos másik újbol másik karomon 5.4et mért... utólag jutott eszembe, hogy reggel belgyógyászaton mérés előtt, mikor kiszalltam az autóbol, kiborult egy szőlőcukros doboz ... aztán összeszedtem, nem mostam utana kezet... furanak tűnhet, de pont bal kézzel szedtem össze, amiböl utana 7.8at mértek. Jobb kézböl 1óra mulva 5.4 volt az eredmény...
Pénteken cukorterhelésre megyek... kíváncsian várom az eredményt...
Szerintetek lehet itt olyan, hogy a szőlőcukrot ahogy szedtem össze, a por rajta maradt az újpercemen ettöl lett a 7.8?
Tudom a terheléses vizsgálat megmondja majd hogy a hasnyálmirigyem hogy dolgozik, és olyan hihetetlen is az összefüggés a mai napban, de mégis valahogy furcsa ez a 7.8, utana 5.4
Mit gondolsz a történetemröl?
Köszi ha leírod!!
Kedves 1. Válaszoló.. ilyen kb tenyleg csak a mesékben történik. Olyan fúrcsa ez a sok egybeesés a mai vizsgálat alkalmával...
Pénteken majd kiderül az egész, de mindenesetre aranyos vagy, köszönöm a megnyugtató, biztató szavakat!!! :)
2. Neked is köszönöm a bíztatást!!!
:) kedvessek vagytok...
Na megjött a terhelés eredménye!
Éhgyomorra 6.1
60perces 7.6
120perces 6.1
Ebben az esetben mozgással, étrendel élérhető nemi javulás? Szükséges?
Köszönöm
Eddig, kb 5-6havonta ellenőrzésekkor az éhgyomori cukor mindig 5.6-5.4-5.5 szokott lenni. Kb másfél éves nagylaborban volt 6 az eredmény.... ha felszívódási zavar (glutén) jelen van, miben lehet inkorrekt a terheléses vizsgalat eredménye?
Köszi ha megírod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!