Szerintetek laktózérzékeny vagyok?
Figyelt kérdés
Világéletemben rengeteg tejet ittam,és tejtermékeket ette,az elmúlt 1-2 évben még többet mint előtte,volt hogy napi 1 liter tejet is megittam.Az utóbbi időben elkezdett kipattogni a fejem,voltam kozmetikusnál is,aki azt mondta,hogy ez vmilyen ételtől lehet.Az elmúlt 2 hétben ha tejet iszom,vagy tejterméket eszem,először megfájdul a gyomrom,hányingerem lesz,vissza böfögöm a tejet,vagyis érzem,hogy ez a tejtől van,aztán megfájdul a hasam is,majd wc lesz belőle,ritkábban hasmenés.Lehetséges hogy laktózérzékeny lettem?
16/L
2010. aug. 28. 10:05
1/2 anonim válasza:
gasztroenterológián megmondják...
2/2 anonim válasza:
Én laktózérzékeny vagyok.Először is hozzá teszem,hogy világ életemben utáltam a tejet,és talán 3éves koromban ittam utoljára.A laktózérzékenység nem csak abból adódik hogy tejet iszol.Nem ehetsz,zsemlét,kiflit,süteményt,pogácsát,Mc donalds-os szendvicseket,fehérkenyeret,párizsit,virslit...és még sorolhatnám.Ezekben mind megtalálhatók a tejporok!Ha valaki laktózérzékeny figyelni kell a kaják összetételét,ne legyen benne(tejsavó,tejpor,laktóz...).A tüneteid alapján nem biztos hogy az vagy,de esélyes.Nekem úgy van,ha véletlenül(pl a párizsiban nincs feltüntetve hogy tejet tartalmaz)ettem borzalmas hasmenésem volt,fájó hasgörcsökkel.Nekem általában fél órán belül jelentkezik a hasmenés de eltelhet 12 óra is.Volt hogy fehér kenyeret ettem,hiszen az összetételére csak víz és búza van írva és elvitt a mentő,olyan rosszul voltam,és akkor mondták hogy tejpor van benne.A lényeg mindenképp vizsgáltasd ki magad egy gasztroenterológusnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!