Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérvétel utáni rosszullét,...

Vérvétel utáni rosszullét, gyengeség?

Figyelt kérdés

Problémám, hogy régen többször elájultam vérvétel után. Aztán sikerült kinőni, véradó vagyok, csak mióta vírus van nem voltam. Utolsó ájulás vagy rosszullét óta kb 10 év telt el, igaz, az utolsó vérvétel óta is 2. (Utoljára vért adtam) Na ma elmentem laborba, és a kedves kis hölgy emlékezett rá, hogy régen bajos volt a dolog, én nagy keményen mondtam, hogy már nincs baj, vért adni is járok. Jól lezajlott minden, kimentem a kocsihoz, rágyújtottam, majd ahogy beültem teljesen legyengültem, elsápadtan, kivert a víz, ráázott a

hideg, hányingerem volt. Ájulás nem volt, de nem mertem vezetni, így szóltam munkatársamnak, hogy jöjjön értem, illetve hogy délután megyek dolgozni. Lassan menni kéne, de még mindig nincs erő a kezemben, lábamban. Nem bírom lecsavarni az innivaló kupakját.

Tűvel sosem volt problémám, injekció akkor se zavar, ha egyszerre 5-öt kapok. (Külföldi utazáshoz kötelező+ajánlott védőoltás) Csak a vérvétel. Még véradás után sem voltam sosem rosszul. (17* voltam)

24/F

2021. júl. 9. 12:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Meleg van, lehet, nem ittál eleget. Na meg dohányosként mondom, hogy vérvétel után rögtön rágyújtani nem jó ötlet. Persze függ attól, mikor ettél, mikor ittál, és mennyit vesznek le.
2021. júl. 9. 12:12
 2/2 A kérdező kommentje:
Véradás után is simán rágyújtok egyből. Pedig ott nem 20 milit vesznek le, hanem 500-at. Igaz, nem ettem, és inni is csak 1 pohár vizet ittam reggel. De mentem már véradásra is 4 órakor úgy, hogy csak reggeliztem 8-kor.
2021. júl. 9. 12:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!