Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Volt aki megfázott a légkondit...

Volt aki megfázott a légkonditól? (bőv lenn)

Figyelt kérdés
Mármint meg is fáztál de amiatt mert meleged volt, nem kapcsoltad le később sem amikor már náthás voltál.

2021. júl. 6. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a hidegtől kiszárad a nyálkahártya és bejutnak a kórokozók. Nekem az arcüregem érzékeny, az gyullad be tőle. Kib@szott idegesítő, amikor 37 fokban 22 fokra állítják a klimaxoló kolléganők a légkondit az irodában, és nem engedik kikapcsolni! Ahelyett hg ösztradiolt szednének!
2021. júl. 6. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

#1: 22 fok nem hideg, a klíma erre való!

Nálunk pont fordítva van. Nekünk, akik néha le kell menni a termelésbe, kötelező a munkavédelmi öltözet, nekünk igenis kell a 22 fok, különben kidöglünk. A kereskedelmis, meg pénzügyes csajok bejönnek lenge ruhában, papucsban, és hisztiznek, hogy fáznak.

De ha kint 37 fok van, és van klíma, akkor ne kelljen már a hőségtől megrohadni!

Egyébként akkor lehet tőle megfázni, hogy ha valaki ki van melegedve, és úgy megy be a klimatizált helyiségbe. Én is dolgoztam olyan helyen, ahol szigorúan tartani kellett a 20 fokot, tilos volt állítani, de a termelésbe naponta 10-12-szer is ki kellett menni. Akkor én is állandóan meg voltam fázva.

2021. júl. 6. 13:23
 3/6 A kérdező kommentje:
2-es köszi a válaszod. Arra gondolok, hogy meg vagy már fázva, de kívánod is a légkondit, mert amúgy meleged van.
2021. júl. 6. 13:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Légkondi miatt meg lehet jól fázni, meg jó kis húzatott csinál.
2021. júl. 6. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem a hidegtől fázol meg. Meg nem is a "huzat"-tól.

A légkondi nagyon kiszárítja a levegőt. A kiszáradt nyálkahártyával meg könnyen elkapod a mások által kiprüszkölt betegségeket.

Ráadásul a légkondit rendszeresen fertőtleníteni kéne, ugyanis ott csapódik ki a kilégzett pára a kórokozókkal együtt. Irodában, munkahelyen ahol sok ember van, az évi 1 vagy 2 alkalom kb. semmit nem ér.

2021. júl. 6. 19:40
 6/6 anonim ***** válasza:
nekem pont most lett gennyes mandulagyulladásom de így is használnom kell mert túl meleg van ,olyan ez a szoba mint egy üvegház
2021. aug. 3. 21:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!