Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ki az aki volt covidos?

Ki az aki volt covidos?

Figyelt kérdés
Maradtak szövődmények?Nyaki izomgörcs,szédülés esetleg más? Oltatni nem merek.

2021. júl. 3. 20:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Anyukám novemberben halt meg. 🖤😢 (vidéken laktak, azóta apukám velünk él)

Unokaöcsém 1,5 hónapig volt beteg, mire kitudott lábalni belőle, neki nem maradt vissza semmi. (BP)

Egyik 53 éves barátom belehalt, pedig előtte ő volt az egészség mintapéldánya. Szinte soha nem volt beteg, krónikus betegsége pedig nem volt. Sportos, átlagos alkat volt, aki ráadásul egészséges életmódot folytatott. Születésnapján került be a kórházba 1,5 hét betegeskedés után, mert fulladt. Lélegeztetőgépre került, kapott egy tüdőembóliát (vagy mit), amit még túlélt, majd egy infarktust, amit szintén túlélt, de végül a következő infarktus elvitte, összesen 4 hét betegeskedés után. 🖤😱😢

Két közvetlen kollégámnak maradt vissza probléma a vírus után. Egyiknek a tüdöje készült ki, kezelésre jár most is. 2020 novemberében volt covidos. A másik kollégámnak a veséje ment tönkre. Nemrég közölték vele, meglehet dialízisre kell járnia. 😱

Munkahelyemen, ahol kb. 2000 ember dolgozik, elég sokan meghaltak. Közvetlen munkatársak közül tucatnyian. 🖤😢

Gyermekeim iskolájában három tanár halt meg, és egyik osztálytársuknak mindkét szülöje! 🖤😱😢

Koronavírusban halt meg a körzeti háziorvosunk is, azóta helyettesítő orvosunk van. 🖤😱😢

Budapestiek vagyunk

2021. júl. 5. 13:56
 12/17 anonim ***** válasza:

Anyukám véres széklettel került be a korházba, végül infarktusban halt meg ős is. (28 nap után kaptuk meg a hamvait)

🖤😢😢😢😢

2021. júl. 5. 13:59
 13/17 anonim ***** válasza:

Isten nyugosztalja édesanyád!

Amúgy azt figyeltem meg, hogy ez a nyavalya vagy "tarolt" egy adott közösségben, vagy mindenki megúszta könnyen-mérsékelten. Érdekes egy jelenség. Anyósom cukorbeteg, ráadásul masszív alkoholista (bármely pasit a föld alá issza) mégis úgy rúgta el a Covidot, mint Messi a labdát, és ugyanígy volt ezzel a 90 éves anyja is. Fura az egész... (10. voltam)

2021. júl. 5. 14:06
 14/17 anonim ***** válasza:

13-as!

Köszi az együttérzést!

Szerintem, az általad említett helyzet abból is alakul ki, hogy sokan nem informálódnak a környezetükben élők felől, vagy csak felületesen. Akik otthon élnek a négy fal között, kevésbé látják át mások életét. Legfeljebb a szomszédaikról tudnak némi infót. Szüleim kisvárosban éltek, de beszélgetve a közértben, a postással, vagy a háziorvossal, kiderült, ott is elég sokan haltak meg, ill. voltak covid betegek. Miközben a közvetlen szomszédok mind erről nem is halottak semmit. :-o

De itt a fővárosban is ez a helyzet. A társasházunkban egy kivétellel, senki nem találkozott koronavírus beteggel, elhalálozásról sem halottak a saját kis környezetükben. (rajtunk kívül)

Ahogy említettem, munkahelyemen igen sokan dolgoznak, ráadásul utaznak is sokan az országban és külföldre a munkaügyben. Így sok infót hallunk!

Nejem orvos, tehát tőle is sok esetről halottam.

Azt sem szabad elfelejteni, persze, hogy többet hallunk azokról, akik nem kapták el, hiszen a lakosság néhány százaléka lett csak covid beteg, vagy halt bele. A többség nem került kapcsolatba a betegséggel!

11/12 voltam

2021. júl. 5. 14:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Igen, ebben igazad lehet. Korábban arra gondoltam, hogy esetleg ennek genetikai okai lehetnek (x családérzékenyebb rá valamiért, mint y), de ugye anyósomék nincsenek velem biológiailag kapcsolatban, ahogy sok más ember sem a környezetemben, és egy nagyon távoli embert leszámítva (nővérem munkatársa) én sem tudok olyan halottról, aki ténylegesen, minden kétséget kizáróan ebben halt volna meg. Valószínű egyszerűen csak ilyen a környezetem. Amúgy ez is szomorú, hogy édesanyád meg a barátod is vigyáztak magukra, egészségesen éltek, és mégis ez lett, megint más meg krónikus betegen önti magába a piát, megfertőz másokat is, és orvosi segítség nélkül kilábal az egészből (nyilván nem kívánok anyósomnak rosszat, alapból jófej nő, csak tényleg bosszantó, hogy akinek nem ártana tanulni egy ilyenből az nem tanul...)
2021. júl. 5. 14:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát az élet már csak ilyen. Volt olyan alkoholista ismerős a környezetünkben, aki kiesett a negyedik emeletről és megúszta apró karcolásokkal. Áldassék a szilvafa az ablak alatt, ami mellesleg igen jó pálinkát adott. :-D

Egyik nagynénim férje is szerette az italt tetőfedő létére. A klasszikusnak mondható eset történt vele. Egyszer nem ivott, akkor esett le az egyik tetőről. Eltört mindkét lába, de megúszta.

Egyik munkahelyemen mesélték. A cég előtt a villamos alá szorult egy részeg pasi, semmi baja nem lett. Pár hónappal később a villamos elsodort egy fiatal srácot. Beakadt a hátizsákja, mindkét lábát levágta a villamos. :(

2021. júl. 5. 14:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Eszméletlen dolgok vannak az életben, tényleg... Valóban nem közhely, hogy a hülyéknek áll a világ.
2021. júl. 5. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!