Vérplazma adás: nem veszélyes? Hol lehetséges? (több alternatívát kérnék! ) Milyen gyakran? Mennyiért? Tapasztalt plazmaadókat kérdeznék.
Én Ausztriába járok plazmát adni. Itt 15 euró, otthon nem tudom mennyi.
Itt nem csak az számít, hogy szúrjuk be a tűt, aztán hadmenjen, mert ez nem 5 perc, mint a véradás. Itt a Spendernek ki kell bírnia 45 percet, hogy a tű a karjában van, tehát nyugodt lehetsz, körültekintően szúrnak meg.
Közben is szokták kérdezgetni hogy minden rendben van-e, és korrigálnak ha egy kicsi kellemetlenséget is érzel.
Ismerek olyat, aki 13 éve csinálja, és semmi baja. Viszont jó véna kell hozzá, mert azért a vénát kicsit lestrapálja. De az orvos úgy is meg szokta nézni a vénát előtte, hogy jól kitapintható és elég vastag-e.
Nem kell tőle félni, nem veszélyes. Ha nem jól érzed magad akkor úgy sem mész legközelebb, nemde? ;)
Kedves válaszoló!
Első alkalommal neked is kellett 10ezret fizetni hogy ki mehess?
Magyarul az információért fizettél 10ezret?
én a plazmaszolgálathoz járok.
már 5x adtam ott plazmát ami alkalmanként 30->50 percet jelentett. adásonként 2k, minden 5. alkalom után prémium jár ami 4 - 5 - 5 -5,5... 33. alkalommal 10k-t jelent összesen a zsebbe, term adnak számlát. minden információról 100x tájékoztatnak. 1. alkalom előtt 1 héttel van 1 ingyenes tesztelés, amikor megnézik h meik véna jó és vért is vesznek. minden adás előtt levesznek 1 csepp vért további vizsgálat céljából, kitöltetnek 1 kérdőívet ami az egészségi állapottal kapcsolatos. a legsterilebb 'kórház' az AEG után ahol jártam. nagyon barátságosak, és hozzáértőek. a büfé, ami 1 italautomatát és kirakott kexet almát/narancsot jelent ingyenes. ha adni akarsz csak ajánlani tudom, nem lepukkant hanem full modern. és h ne unatkozz a procedúra alatt HD LCD vagy LED tévén adnak ismeret terjesztőt, vagy vihetsz be zenét olvasni valót.
szal ott nem veszélyes, biztonságos, nincs fertőzés veszély, mert a karodat is 3-4 alkalommal lespriccelik vmi cuccal.
ha valahol adni akarsz akkor 1093 Budapest, Czuczor utca 10. ide gyere.
Én Ausztriában élek, ott rendszeresen járok plazmát adni, 20 eurót fizetnek egy alkalomért, de kell hozzá osztrák lakcímigazolás és előzetes orvosi vizsgálat (ahogyan itthon is); ha mindent rendben találnak, akkor leghamarabb 1 héttel a vizsgálat után mehetsz valóban plazmát adni. Budapestről 24 euró az utazás oda-vissza, így a plazmaturizmusos cikkeket nem értem, hiszen kevesebbet fizetnek a plazmaferezisért, mint amennyi az útiköltség, illetve ugye szükséges az osztrák lakcím, biztosítási szám, stb...
Egyébként egyáltalán nem kellemetlen érzés, még kevésbé rossz szerintem, mint a véradás, hiszen kényelmesen félig fekvő-ülő pózban elhelyezkedsz, benned van a tű és a dolgozik a gép, nem cserélgetik a kémcsövet a nővérek; hallgathatsz zenét, olvashatsz újságot, nem érzel közben semmit. A plazma hasznosságáról sokat írnak; az egészségkárosító hatásait én nem ismerem; biztos megterheli a szervezetet, ezért is kell bizonyos időintervallumoknak (3-7 nap) eltelnie 2 plazmaadás között; de vérveszteség ugyebár nincs, hiszen csak a plazmát szűrik ki és a vért "visszakapod", illetve a végén egy sóoldatos infúziót is (ez kicsit kellemetlen, mert nagyon hideg a folyadék). Nálam sose volt mellékhatása, mégcsak nem is szédültem utána; szerintem nagyon körültekintőek és nem is olyan - bocsánat - ba**uk bele a tűt stílusban dolgoznak.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem: Magyarországon csak Budapesten van plazmaközpont vagy Pécsett is található? Mert fórumokon láttam, hogy valaki szerint ott is van, de a címet, vagy a pécsi plazmacentrum (ha létezik) honlapját nem találom.
Köszönöm előre is a választ, és remélem, segített a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!