Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérplazma adás: nem veszélyes?...

Vérplazma adás: nem veszélyes? Hol lehetséges? (több alternatívát kérnék! ) Milyen gyakran? Mennyiért? Tapasztalt plazmaadókat kérdeznék.

Figyelt kérdés
Egy másik hasonló kérdésnél azt mondták nem veszélyes. Én szívesen adnék, de néhány véradáson tapasztalt(szúrjuk be a tűt aztán adjad neki) védőnői hozzáállás miatt kicsit félek, hogy egy év alatt biztos kifogok egy hasonló kellemetlen élményt. Egészséges, vagy sem? Láttam már, hogy 1400, 2000, 6000 Ft-ot mondtak itt a neten, ebből igaz valami? Többet segít a plazmaadás, mint a véradás?
2010. aug. 26. 17:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%

Én Ausztriába járok plazmát adni. Itt 15 euró, otthon nem tudom mennyi.

Itt nem csak az számít, hogy szúrjuk be a tűt, aztán hadmenjen, mert ez nem 5 perc, mint a véradás. Itt a Spendernek ki kell bírnia 45 percet, hogy a tű a karjában van, tehát nyugodt lehetsz, körültekintően szúrnak meg.

Közben is szokták kérdezgetni hogy minden rendben van-e, és korrigálnak ha egy kicsi kellemetlenséget is érzel.

Ismerek olyat, aki 13 éve csinálja, és semmi baja. Viszont jó véna kell hozzá, mert azért a vénát kicsit lestrapálja. De az orvos úgy is meg szokta nézni a vénát előtte, hogy jól kitapintható és elég vastag-e.

Nem kell tőle félni, nem veszélyes. Ha nem jól érzed magad akkor úgy sem mész legközelebb, nemde? ;)

2010. nov. 27. 16:44
 2/16 anonim ***** válasza:
54%

Kedves válaszoló!

Első alkalommal neked is kellett 10ezret fizetni hogy ki mehess?

Magyarul az információért fizettél 10ezret?

2011. márc. 1. 14:50
 3/16 anonim válasza:
41%

én a plazmaszolgálathoz járok.

már 5x adtam ott plazmát ami alkalmanként 30->50 percet jelentett. adásonként 2k, minden 5. alkalom után prémium jár ami 4 - 5 - 5 -5,5... 33. alkalommal 10k-t jelent összesen a zsebbe, term adnak számlát. minden információról 100x tájékoztatnak. 1. alkalom előtt 1 héttel van 1 ingyenes tesztelés, amikor megnézik h meik véna jó és vért is vesznek. minden adás előtt levesznek 1 csepp vért további vizsgálat céljából, kitöltetnek 1 kérdőívet ami az egészségi állapottal kapcsolatos. a legsterilebb 'kórház' az AEG után ahol jártam. nagyon barátságosak, és hozzáértőek. a büfé, ami 1 italautomatát és kirakott kexet almát/narancsot jelent ingyenes. ha adni akarsz csak ajánlani tudom, nem lepukkant hanem full modern. és h ne unatkozz a procedúra alatt HD LCD vagy LED tévén adnak ismeret terjesztőt, vagy vihetsz be zenét olvasni valót.

szal ott nem veszélyes, biztonságos, nincs fertőzés veszély, mert a karodat is 3-4 alkalommal lespriccelik vmi cuccal.

ha valahol adni akarsz akkor 1093 Budapest, Czuczor utca 10. ide gyere.

2011. máj. 3. 20:21
 4/16 anonim válasza:
22%
magyarországon is nyugodtan elmehetsz:) Itt is törődnek veled és minimum 45perc az egész. Attól függ, hogy milyen a véred ha sűrűbb akkor természetesen több lesz mint 45 perc. Az ápolónők itt is kedvesek és figyelnek rád.
2013. nov. 26. 19:08
 5/16 anonim ***** válasza:
22%

Én Ausztriában élek, ott rendszeresen járok plazmát adni, 20 eurót fizetnek egy alkalomért, de kell hozzá osztrák lakcímigazolás és előzetes orvosi vizsgálat (ahogyan itthon is); ha mindent rendben találnak, akkor leghamarabb 1 héttel a vizsgálat után mehetsz valóban plazmát adni. Budapestről 24 euró az utazás oda-vissza, így a plazmaturizmusos cikkeket nem értem, hiszen kevesebbet fizetnek a plazmaferezisért, mint amennyi az útiköltség, illetve ugye szükséges az osztrák lakcím, biztosítási szám, stb...

Egyébként egyáltalán nem kellemetlen érzés, még kevésbé rossz szerintem, mint a véradás, hiszen kényelmesen félig fekvő-ülő pózban elhelyezkedsz, benned van a tű és a dolgozik a gép, nem cserélgetik a kémcsövet a nővérek; hallgathatsz zenét, olvashatsz újságot, nem érzel közben semmit. A plazma hasznosságáról sokat írnak; az egészségkárosító hatásait én nem ismerem; biztos megterheli a szervezetet, ezért is kell bizonyos időintervallumoknak (3-7 nap) eltelnie 2 plazmaadás között; de vérveszteség ugyebár nincs, hiszen csak a plazmát szűrik ki és a vért "visszakapod", illetve a végén egy sóoldatos infúziót is (ez kicsit kellemetlen, mert nagyon hideg a folyadék). Nálam sose volt mellékhatása, mégcsak nem is szédültem utána; szerintem nagyon körültekintőek és nem is olyan - bocsánat - ba**uk bele a tűt stílusban dolgoznak.

Viszont nekem is lenne egy kérdésem: Magyarországon csak Budapesten van plazmaközpont vagy Pécsett is található? Mert fórumokon láttam, hogy valaki szerint ott is van, de a címet, vagy a pécsi plazmacentrum (ha létezik) honlapját nem találom.

Köszönöm előre is a választ, és remélem, segített a válaszom.

2013. nov. 28. 20:55
 6/16 anonim ***** válasza:
52%
Jelenleg Budapesten és Szegeden van.
2014. dec. 4. 08:28
 7/16 anonim válasza:
63%
Utolsót javítanám, már Debrecenben is lehet adni.
2015. márc. 5. 14:41
 8/16 anonim válasza:
32%
Mi Győrből járunk alkalmankénti 25 eurót adnak. Persze kell itt is lakcím kártya, meg eu tb kártya.
2015. júl. 27. 11:43
 9/16 anonim ***** válasza:
30%
Egyszer egy csaj elajult a villamos megalloban. Mint kiderult plazmaadason volt elotte...
2015. nov. 12. 19:29
 10/16 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó: ő az én barátnőm volt :D És? Ez nem jelenti azt, hogy káros, csak nem ivott előtte eleget... Ugyanúgy megtörténhet mindenféle beavatkozás nélkül egy forró nyári napon is.
2016. máj. 4. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!