Korábban anafilaxiás sokk volt nálam(gyógyszerallergia)
és újraélesztés is. Emiatt covid oltást nem szeretnék.
koronavirus@1818.hu nem válaszol a kérdésemre. Hová
írhatok, hogy hivatalos választ kaphassak? Covidon
átestem, van ellenanyagom.
2021. jún. 26. 14:39
Amúgy mi a kérdés? Amire nincs válasz?
2021. jún. 26. 14:45
A Covid oltás nem kötelező.. Milyen hivatalos válaszra vársz? Azt tedd, amit a háziorvos javasol.
2021. jún. 26. 15:05
4/18 A kérdező kommentje:
A háziorvos nem áll a helyzet magaslatán. Ezért is kérdezem. Szerinte hiába ellenjavallat a korábbi anafilaxia, akkor is be kell adatni. Szerinte csak hozzáírták az oltáshoz ezt az ellenjavallatot, de nyugodtan beadható, nem lesz semmi bajom. De valamiért hozzáírták az ellenjavallatokhoz és szerintem nem viccből. A párom háziorvosa megkérdezte a saját háziorvosát és ő azt mondta, egyértelműen nem beadható.
Olyan hivatalos válaszra várok, hogy a védőoltás akkor is beadható / nem beadható, ha volt korábban ilyen történés. Ha valaki hivatalos szerv leírja az igent vagy nemet, akkor ezt tekinteném hivatalosnak és nem a háziorvosom szavakban közölt mondatait.
Kérdező, parancsolj:
[link]
Az oltás legalábbis a Pfizer egyértelműen nem ellenjavallt esetedben. Csak annyi a helyzet, hogy beadás előtt ki kell rakni az asztalra egy ampulla tonogént, egy tűt meg egy 2 ml-es fecsit.
"A párom háziorvosa megkérdezte a saját háziorvosát és ő azt mondta, egyértelműen nem beadható."
Ez meg ugye vicc? A kismacskád állatorvosa, nem kérdezte meg a saját háziorvosának, a háziorvosának a háziorvosának az anyukáját?
2021. jún. 26. 22:41
Azt meg gondolom tudod mi okozta az anaphylaxiát. Ha az oltásban nem szerepel az adott anyag, akkor beadható, csak normálisan oda kell készülni, esetleg biztonság kedvéért kórházi oltópontra kell menni, ahol szükség esetén van anesztes-intenzíves szakorvos.
2021. jún. 26. 22:43
7/18 A kérdező kommentje:
5-ös: 2X írtam a háziorvost. Te nem szoktál soha tévedni? A párom háziorvosa mondta azt, amit mondott.
A párod háziorvosa egyértelműen hülye. Már bocs, van egy alkalmazási előirat, ott minden le van írva csak lusták elolvasni.
2021. jún. 27. 09:53
9/18 A kérdező kommentje:
A háziorvos azt mondta, szerepel az ellenjavallatok között az anafilaxia, így nem beadható. Nem az szerepel, csak abban az esetben nem beadható, ha az oltás és a korábban gondot okozó hatóanyagban vannak azonosságok. Én honnan tudjam, mik az azonosságok? A kérdésem más volt. Mivel orvos és orvos között különbség van, javaslat szempontjából, így honnan tudhatnám, kinek van igaza? Szóban azt mond az ember, amit akar. Volt már újraélesztésem. Nem szeretném még egyszer átélni az anafilaxiát. Természetesen sok minden más is kiválthatja. De miért kockáztassak? Csak azért, mert egyik háziorvos szimpatikusabb? Hivatalosan leírva egy véleményt biztonságosabbnak tartok. A bemásolt linkből sem derül ki számomra, van-e ugyanolyan hatóanyag a vakcinában és a korábban beadott rosszullétet okozó szerben. Amit én olvastam a neten az oltásokról, ott szerepel az anafilaxia, mint ellenjavallat. Ezek szerint ahány információ, annyi leírás? Én laikus kinek higgyek? Nem erre várom a választ amúgy sem. Köszönöm, ha valaki egyértelmű elérhetőséget tud mondani.
10/18 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy hülye. Meg az is hülye lehet, aki hasonlót vagy mást közöl. Laikus vagyok, ezért szeretnék hivatalos kontaktot, mert megzavarnak az ellentétes infók.
Kapcsolódó kérdések: