Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek jól döntött aki...

Szerintetek jól döntött aki beoltatta magát?

Figyelt kérdés

2021. jún. 25. 22:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%
Mindenki jol döntött aki beoltatta magàt meg aki nem az is. Egy dolgot nem mertek meg lèpni aki nincs beoltva nem mehet dolgozni. Pedig van hogy csarnokban 200-300 ember dolgozik.
2021. jún. 26. 03:14
 12/24 anonim ***** válasza:
39%

Ha senki nem oltotta volna be magát, akkor mit szólsz, ha a közeli családtagod meghalna a virusban?

Volt egy ismerősöm, aki teljesen egészséges volt, rendszeresen sportolt, mégis belehalt a covidban...

2021. jún. 26. 08:24
 13/24 anonim ***** válasza:
40%

Nem a papírmunka a sok idő, hanem amíg kijönnek a hosszútávú mellékhatások, az azért több idő. Reméljük semmi nem lesz. Tehát mégegyszer nem a papírmunka meg a tesztelés a nagyon sok idő (bár ott is kell időt hagyni a mellékhatások miatt, tehát nem lehet azt mondani, hogy na Pista hétfőn megkapta, kedden nincs baja, akkor tuti jó, hanem kell idő).

4 szakasz van a klinikai vizsgálatoknak:

A fázis I. vizsgálat során első alkalommal próbálnak ki egy új gyógyszerhatóanyagot emberen. Ebben a szakaszban minden esetben egészséges önkéntesek vesznek részt. A fázis I. vizsgálatok célja, hogy információkat gyűjtsenek arról, hogyan oszlik el a hatóanyag a szervezetben, tesztelik, hogy az adott gyógyszerhatóanyagból mekkora dózist visel el a szervezet, azonosítják az esetleges mellékhatásokat, megítélik a biztonságosságot, nyomon követik a gyógyszer felszívódását és kiürülését a szervezetből. Ezen információk birtokában határozható meg az vizsgált hatóanyag ún. farmakokinetikája.

A fázis II. vizsgálatokban már egy konkrét, kis létszámú betegcsoporton vizsgálják, hogy az adott gyógyszerhatóanyag valóban alkalmas-e gyógyításra. Ebben a fázisban a biztonságosságot, a tolerálhatóságot, a terápiás hatást vizsgálják és igyekeznek megállapítani az optimális adagolás mértékét.

A fázis III. vizsgálatok során megerősítik a II. fázisban nyert vizsgálati eredményeket. Nagyobb számú betegen vizsgálják a készítmény biztonságos alkalmazhatóságát, a hatásosságot, követik a mellékhatásokat és összehasonlító vizsgálatokat végeznek más gyógyszerekkel. Valamennyi országban követelmény, hogy a gyógyszert biztonsági okokból a bevezetést követően még két évig figyelni kell.

Ezt a célt szolgálják a fázis IV. vizsgálatok, melynek során a már forgalomba került gyógyszert összehasonlítják más készítményekkel, vizsgálják a hosszú távú hatásosságot és biztonságosságot, a költséghatékonyságot valamint az esetlegesen fellépő ritka mellékhatásokat.

Most tartunk a 3. szakaszban.

2021. jún. 26. 10:02
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

10. Mi lenne ha most véletlenül sem a mi országunkkal foglalkoznánk?

A mi embereink kevesebbet számítanak,és előbb ezt a kérdést más népek aspektusából kéne kivesézni?

2021. jún. 26. 14:11
 15/24 anonim ***** válasza:
26%
Látom, sok az oltás ellenes.
2021. jún. 26. 14:13
 16/24 anonim válasza:
64%

Nem oltásellenes, csak libertárius. Hadd rendelkezzem már a testem felett bármilyen diszkrimináció nélkül.

Én hülye egészséges fiatalként beoltattam magam, azóta fele a teljesítőképességem (mentálisan és fizikálisan is).

2021. jún. 26. 16:46
 17/24 anonim ***** válasza:
73%
13-as vagyok, most komolyan lepontoztátok a fázis vizsgálatokat? Annyit írtam, hogy a 3-asnál tartunk, ez tény, ettől még kell az oltás....
2021. jún. 26. 16:46
 18/24 anonim válasza:
67%
Annak kell, aki fél a vírustól. Aki úgy dönt, hogy nem fél, azt hagyják békén!
2021. jún. 26. 16:52
 19/24 anonim válasza:
56%
Egyáltalán nem! Rengeteg rossz dolog van az oltásban. Birkák akik beadatják. A politikusokat nem vakcinával oltották mert ők tudják mennyire szörnyű. Minden beoltott emer után kaptan 15€-t ezért nagyon nyomatják. A vakcina semmi ellen nem véd ahogy a maszk sem. Csak megjegyezném hogy Pl. Eddig cápaharapásban 100 szor többen haltak meg mint covidban stb... más betegsékeben 100 szor többen halnak meg. Vannak róla videók hogy az orvosok hazudoznak. Amúgy egy oltást legalább 5 évig tesztelni kell a vakcinát 1 év alatt piacra dobták. Ha meg azért oltat valaki hogy mehessen ide-oda gratulálok neki mennyire birka idióta. Az oltatlanok 1-2 év múlva mehetnek mindenhova az oltottak nem biztos. Én biztos hogy nem leszek birka nem fogom magam megölni egy oltással.
2021. jún. 26. 17:16
 20/24 anonim ***** válasza:
80%
#5 vagyok, miért kell lepontozni? :DDD Ha átestél a fertőzésen akkor van természetes védettséged, ami legalább olyan jó mint az oltás. Mi a fszért oltassa magát az ember feleslegesen és vállalja az esetleges nem kívént mellékhatásokat? :D
2021. jún. 26. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!