Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a nagymérték...

Mi a véleményetek a nagymértékű elhízásról, és az ezzel párhuzamos fogadd el magad szemléletről?

Figyelt kérdés
Szóval lent vagyok a Balatonon. 10/7 nő dagadt. Ebből 3 tuti hogy durván dagadt. Férfiaknál ugyanez. Közben meg azt harsogjak a magazinok, hogy semmi vész, fogadd el magad. Tele vannak a reklámok dagadt modellekkel, mintha tényleg fasza dolog lenne 20 evesen egészségtelenul hájasnak lenni. Egyszerűen nonszensz. 10 éve tuti hogy nem volt ennyi kövér ember a strandon.

2021. jún. 23. 13:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt némi "aggodalomra" adhat okot, de emiatt nem a kövérség elfogadását kell hibáztatni, hanem a modern világot és a trendeket. Előbb-utóbb törvényszerű volt, hogy nem tartható tovább a Norbi-féle fitness ideál, mivel a világ felgyorsult, egyre több a gyorskaján élő, és így a kövér emberek is kikövetelik, hogy őket is tiszteljék.

Amúgy meg: engem azért érint a téma (nem túlsúlyos férfiként) érzékenyen, mert szexuális értelemben csak a kövér nőkhöz vonzódom. És ez kamaszkorom óta így van, csak akkor még titkolni kellett. Akkor voltak a duciimádó fórumokon 50-100-an, és az egész underground-ban ment; most vannak egy ilyen fórumon 10-20 ezren is... Tehát azért ne álljon föl a f@szom, mert a többségi társadalom továbbra is elítéli a kövéreket? Nem kért senki, hogy te is legyél az, ez egy egyéni döntés, illetve döntések (mozgás, táplálkozás) hiányának a következménye. Jobb esetben, mert ugye van aki betegség miatt lett ilyen.

2021. jún. 23. 14:06
 2/18 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem tök jó dolog, 10-plusz kiló szerintem még egészséges is, nyilván ha valaki kórosan elhízott és van rajta 100-plusz kiló az gáz de csak egészségügyi szempontból, úgy egyébként nem zavaró dolog.

Mondom ezt úgy hogy a vékony nőkhöz vonzódom és olyan 5-6 kg súlyfeleslegem van.

2021. jún. 23. 14:11
 3/18 A kérdező kommentje:
Szerintem meg gáz, hogy alig látok csinos, jó alakú lanyokat, csak olyat amelyiknek lötyög a hája, lóg a feneke vagy gurul. Ne mondja senki, hogy 10 ev múlva nem lesz egy rakás egészségügyi problémájuk. Vagy mi lesz, ha szülnek? 100 kilosok lesznek?
2021. jún. 23. 14:14
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem lesz több egészségügyi problémájuk mint amúgy lenne, alapból nőknél az lenne a normális ha lenne rajtuk valamennyi zsír. Az meg hogy mi lesz ha szülnek? Így is úgyis elhíznak ha hajlamuk van rá szülés után, mellesleg volt dolgom 100kilós nővel is, hát mit ne mondjak jobb volt mint egy 50-60 kilós pálcikakupacot megtömni.
2021. jún. 23. 14:26
 5/18 anonim ***** válasza:

Vékonyan is lehet sok egészségi problémája az embernek.

Nekem mindkét nem esetében az tetszik, aki a BMI közepén/második felében van. Egy nagyon vékony ember szerintem alaktalan.

Ettől függetlenül tényleg brutálisan sok és egyre több a pocakos ember, a látványosan túlsúlyos.

Iszonyúan időhiányosak vagyunk, rohanunk egész nap.

A többség kb 6 óra alvás után kel az ideális 7-9 helyett. Ne mondja senki, hogy a 6 is elég, miután 2-4 kávéval éli túl a napot a többség. Akkor aludtál eleget, ha nem kell koffein.

Az ideális az lenne, ha reggel, otthon, magához térés vagy párjával beszélgetés közben egy szelet rozskenyeret eszik minőségi felvágottal és mellé egy rakás zöldséggel. Ehelyett a pékségben veszik a fehérlisztes, csupaszénhidrát vakcot amit a melóban, a gép előtt ülve nyomnak be.

Ebédre hatalmas adag kaja, legtöbbeknél rántotthús krumplival, esetleg fele részben krumplival, fele részben rizzsel. Sokan szeretik, ha kevesebbszer esznek, de akkor nagyon laktatót, ezért sokaknál a zöldségköret kilőve. Mellé venni zöldséget meg drága a kajáldában és a kutya se akarja cipelni, amikor elvitelre kéri.

Ha valaki többször kevesebbet eszik és / vagy pótcselekvés az evés, akkor ott a forrócsoki, csokiszelet, ropi az automatában.

(amúgy én például home office-ban sokkal egészségesebben eszem a főétkezések között, mert otthon vannak magvak és saláta, nomeg összedobok zabkását, míg a melóban az automata áll rendelkezésre)

Irodában elvétve látok amúgy olyat, hogy valaki gyümölcsöt eszeget. A gyakori az, hogy napi kétszer esznek, de akkor annyit, hogy kipukkadnak, vagy többször kevesebbet, de akkor nasit.

Sportolni rengeteg élethelyzetben nincs idő, pláne ha az ember el akar járni és nem otthon csinálna gyakorlatokat.

Emellett lássuk be, a sport is a szabadidőből vesz el és nem mindenkinek hobbija, kedvenc tevékenysége a sport. Ez van, emiatt nem lehet senkit se hibáztatni.

Abba nem látok bele, ki mit eszik este, de az alapján, amit látok, van tippem.

Nehéz egészségesen élni és a világ nem ebbe az irányba tart.

2021. jún. 23. 14:42
 6/18 anonim ***** válasza:

5-10 kg súlyfelesleg még nézhet ki teljesen elfogadhatóan, sőt, akár jobban is, mint egy túl sovány, egészségügyi szempontból meg nem oszt-szoros sokat.

A kóros elhízás nem egészséges és nem is esztétikus, de sokszor van valamilyen egészségügyi probléma a háttérben, akár úgy is, hogy nem is tud róla.

A fogyókúrák, az életmódváltás és az elfogadás között meg kell találni az egyensúlyt. Egyik szélsőség sem jó.

2021. jún. 23. 15:47
 7/18 A kérdező kommentje:
4: ha te a hízókra gerjedsz, hát egészségedre :D legalább megmarad az a lassan ritkanak számító, jó alakú, hosszú lábú nőtípus nekem :D
2021. jún. 23. 16:16
 8/18 A kérdező kommentje:
5: ez a nincs időm sportolni csak a lusták kifogása. Inkább döglik 2 órát a fotelban, és eszi a chipset, mint elmenjen futni fel órát naponta. Otthon is lehet edzeni, van egy csomó hatekony edzesterv napi 25 percben. Nekem ne mondja senki, hogy nincs rá fel órája. Mit az egyik dagadt noismerosom. Állandóan sir a szája hogy kövér, de csak a kifogasokat gyártja, miért nem sportol napi 30 percet. Szégyen.
2021. jún. 23. 16:26
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok embernek nincs napi fél órája és nem, nem döglik a fotelben sem.

Nekem csak azért volt időm sportolni, mert részben home office és teljes mértékben távoktatás volt. Így volt fél órám otthon edzeni illetve kaputól-kapuig futni. Különben heti 4 este sulival, beadandókkal, zh-kal esélytelen lenne.

De akinek gyereke van... Hazaesik 18-ra, 22-kor aludni kellene (jó, akkor még nyilván nem fog, de kellene), és vacsorázzanak, házimunkázzanak, tanuljon a gyerekkel, játsszon a gyerekkel, beszélgessenek a párjával, szexeljenek, legyen énideje és sportoljon is. Persze.

Vagy akinek másodállása van, túlórázik stb.

2021. jún. 23. 16:30
 10/18 A kérdező kommentje:
Ez egy marhaság. Arra van időd, amire akarod, hogy legyen... Napi fél órája mindenkinek lenne rá.
2021. jún. 23. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!