Milyen indokkal írhatna ki a háziorvos táppénzre, ha nem vagyok ténylegesen beteg?
Ügyfélszolgálatosként dolgozom, és már egyre nehezebben viselem a stresszt. Lesz egy hét, amikor borzasztó beosztást írtak ki nekem (az előzetes kérésem ellenére, amikor jeleztem, hogy ebben az időszakban nem lesz jó az esti műszak), így szeretnék kicsit elmenni táppénzre, szusszanni egyet. A háziorvosom egyébként nem partner az ilyesmiben, szóval nem tudom, milyen ürüggyel mehetnék el hozzá.
Van esetleg ötlete valakinek? Ti hogyan szoktátok ezt intézni?
Köszönöm előre is! :)
8!
A betegszabadsaghoz is tappenz kell, és a munkáltató ellenőrizhet.
Mond meg őszintén a háziorvosodnak hogy pihenni szeretnél. Egyik ismerősöm ugyan ezt csinálja. Nincs vele gond.
Én mondjuk mint tanuló (munkanélkül) küldött el engem a háziorvos táppénzre. Remélem nem lesz miatta baj.
Igen, az történt hogy én kértem a suliba igazolást. És ő mondta hogy majd kiír táppénzre. Aztán igazolást is kaptam, csak egy héttel később.
Ezért írtam, hogy remélem nem lesz belőle baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!