Bopefe kérdése:
Ellenőrzik,hogy 1 év alatt hányszor adok ténylegesen vérplazmát?
Figyelt kérdés
Tavaly óta járok egy helyre plazmát adni és hamarosan elérem a törvényben előírt 45 alkalom/év limitet.A kérdés az,hogy egy teljesen más cégnél is tudni fogják,hogy elértem a 45.alkalmat?Van egy nagy közös adatbázis,amit minden ilyen cég használ?Nem tippeket kérek,hanem tapasztalatból adódó válaszokat.köszi2021. febr. 7. 11:41
2/8 anonim válasza:
Ellenőrzik!
Egyrészt azért, hogy az emberek ne zsákmányolhassák ki a szervezetüket, másrészt pedig semmi szükség használhatatlan vérplazmára.
Nálad sokkal okosabbak állapították meg, hogy a szervezet regenerációs képessége alapján milyen időközönként lehet....
4/8 MaximusPius válasza:
Nem kötekedni szeretnék, de honnan vagytok ebben ilyen biztosak? Két éve volt róla szó, hogy létrehoznak egy ilyen közös adatbázist, de nem tudom hogy létezik-e. A cégek magáncégek, ők max a saját adatbázisukban látják, hogy hányszor voltál náluk. Nem hiszem hogy a másik cég adataihoz hozzáférnének. Több cikk is található arról,ahogyan a kérdező is írta a kérdésében, hogy sokan, ha az egy helyen lehetséges 45 alkalmat kimerítették másik céghez mentek. Természetesen ez nem követendő, de lehetséges. Ha nem így van, létezik közös adatbázis, akkor tárgytalan amit írtam.
5/8 anonim válasza:
Adott helyen tudják csak, de azt,hogy ott mennyit adtál.
Egy kollégám bő két éve kezdte,és ahogy az egyik helyen befejezte, átment máshová, egy hét kivárással.
Most éppen a negyedik helyen van és eddig nem volt gondja...
Nincs közös adatbázis.
6/8 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy nem ellenőrzik. Volt olyan, akiről hallottam, hogy 2 helyre járt, igaz ő Bécsben, mert kellett neki a pénz piára. Viszont nagyon nem ajánlott 2 helyre járni, ne lépd túl a limitet.
7/8 anonim válasza:
Hát én most 1 helyre járok csak, legutóbb tavaly július végén voltam a másikba (úgy, hogy mind2 helyre jártam felváltva), akkor még nem volt közös adatbázisuk, azóta sajnos nemtudom de én is kiváncsi lennék.
8/8 anonim válasza:
100% hogy nem ellenőrzik. A Plazmacenterbe járok, beszéltem a dolgozókkal, mesélte valaki, aki 2 PCben is dolgozik, hogy reggel volt egy ember, aki leadta, utána ugyan őt látta délután egy másik városban levő Plazmacenterben, persze szólt is egyből aztán valahonnan ki lett rakva a plazmaadó, de biztos, hogy nem először csinálta. Ugyan az a cég, de külön városban és ők sem látnak át a másikra, nagyobb városokban, ahol ráadásul más más cégek vannak még jobban kizárt. Egyik helyen a jobból, máshol a balból adták :) Persze ez nagyon nem egészséges, mesélték, hogy amikor ezek a dolgok kiderülnek akkor azért derülnek ki, mert az embereket a recepción szó szerint fel kell mosni. Utolsó előtti voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!