Kell -e egy fiatal szervezetnek ennyi vitamin?
Ezt a multivitamint vettem: Vitaking Mega-1 Family
Ebbe elég sok vitamin van, mondhatni nagy dózisú: [link]
Például a B-vitaminokból is rengeteg van belőle. Hasonlóan sok, mint a BiotechUSA for Men Vitamin vagy a Dr. Lenkei Gábor féle vitaminok.
Hosszútávon ennek lehet -e bármi káros hatása? Nem lenne inkább több értelme hosszútávon olyan vitamint választani, ami az ajánlott napi értéket tartalmazza? (100% NRV)
C vitamin por,D vitamin,Magnézium,Vas a C vitamin legjobb felszívódásához.Magnéziumból van a Dm-ben egy két fázisú 500 mg-os tele B vitaminokkal 1100Ft ha jól emlékszem.Ezeket ajánlanám
Nem 1-es válaszoló vagyok
Ja és háziorvossal írasd fel a D vitamint Bio Extra 3000 NE 100 db-ost 1500 Ft.Ezt csak receptre kapod meg
Igaza van 1-esnek.
Melyik vitamint ajanljuk? Amit a gyumolcsben,zoldsegben stb megtalalsz.
Egeszseges taplalkozas,sport es meg van oldva :) Ne tomd magad bogyokkal.
Sajnos ma már nincs annyi vitamin a zöldségekben, gyümölcsökben, mint régen. Tehát előfordulhat vitaminhiány a szervezetben.
Nyáron D vitamin felesleges, ősszel viszont már érdemes szedni. C vitamin mehet, B szintén jó, magnéziummal.
De ne azt, amit a 3-as ajánlott, az oxid, nagyon rosszul szívódik fel. Én belefutottam, megvettem, most cseréltem le laktátra.
Kálciumot csak akkor szedj, ha aktívan sportolsz, és nem eszel elég tejterméket. A túl sok kálcium káros lehet, ha nem szedsz mellé K vitamint, nem épül be a csontba, hanem a vérben marad, és leterheli a vesét.
Nem igaz, hogy nincs elegendő ásványi anyag a gyümölcsökben, zöldségekben.
Annyi a probléma, hogy a baktérium-gomba arányt nézve a gomba %osan kevesebbet tartalmaz a remek földmüvelési stratégiánk miatt. Ezért a szervezetben rosszabb hatásfokkal szívódik fel. Viszont továbbra sem olyan rossz a helyzet, hogy tápkiegért kelljen szaladgálni.
Az oxid formulával pedig nem az a baj, hogy rosszul szívódik fel, hanem h oxidációs folyamatokat indit el (szabadgyök képződés). pl egy magnézium oxid max 10%al rosszabb magnézium pótlásra mint pl egy magnézium biszglicinát. Mivel a magnézium oxid sokkal több magnéziumot tartalmaz mint más de a felszívódása meg rosszabb. Ha bárki elkezd pl arról olvasni ncbi-n, hogy alkalmas e a magnézium oxid magnézium pótlásra akkor rájön, hogy alkalmas. Egy deka tanulmány sincs arról, hogy ne lenne az.
Ez is csak egy tápkieg propaganda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!