Hogy kell orvoshoz menni? Kitől kell segítséget kérni?
Ha analfabéta vagy, hogy fogod elolvasni a válaszokat?
De amúgy a neten kikeresheted, hogy a lakcímed szerint melyik háziorvoshoz tartozol. Odasétálsz rendelési időben és elmondod, hogy mit szeretnél.
Ha nem tudod kikeresni, akkor bármelyik közeli háziorvosi rendelőbe odasétálhatsz és ők is meg fogják tudni mondani, hogy hova menj.
Hívd fel telefonon a háziorvost és kérj időpontot ha kell. (Szerintem valahol kell időpont, valahol nem.)
Ha szakorvoshoz szeretnél menni, ha oda kell menned (bőrgyógyász, neurológus, nőgyógyász,urológus), akkor a háziorvos adhat neked beutalót oda. A másik megoldás, hogy magánrendelőbe mégy, oda is időpont kell 90%-ban. Én eddig egy orvosnál voltam időpontfoglalás nélkül magánrendelőben, ott az van, hogy egész nap időpontra kell menni egyeztetve, de estefele, kb. 16 és 18 között odamehetsz, nem kell előre telefonálni, időpont nem szükséges.
Ha hirtelen nagyon rosszul vagy vagy valaki és azonnali segítség kell, akkor mentőt hívsz. Esetleg a sürgősségit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!