Mitől jöhet ki ennyire durván az ekcémám?
Már lassan 1 éve, hogy folyamatosan ekcémás a kezem!
Repedezett, szörnyen száraz, vérzik, és nem tudom, talán gennyezik is. Miután vakarom (mert nagyon viszket), utána ilyen átlátszó folyadék jön ki belőle :S
Régebben csak télen jött ki, de most nyáron is folyamatosan van, talán most a legdurvább...
15/L
Nekem is van.
Több dologtól lehet:
- van valami gyulladás a szervezetedben és így mutatkozik meg. Kellene csináltatni egy vérkjépet, abból meg tudják mondani, hogy van-e valahol gyulladásos góc a testedben.
- allergiás vagy valamire, amivel érintkezel (a kéznél ez szokott a leggyakoribb lenni) pl. lehet tusfürdő, mosogatószer, mosószer, bútorápolók...akármi
- allergiás vagy valamire, amit megeszel pl. kenyér, tej a leggyakoribb
- lelki alapon jön ki, pl. amikor olyan órára kell menned a suliban, amit utálsz, sokat stresszelsz, ilyesmi.
Előző vagyok:
"Azzal is előállt hogy a műköröm. Mondom persze műkörmöm 3 éve van ekcémám meg már 4 éve. Idióta."
Pedig ez sem egy rossz indulás. Nekem 2 évig volt műkörmöm, és írtam, hogy nekem is a kezem ekcémás. Nekem kicsinálta a műköröm a körmeim, a körmös befertőzött gombával és nekem azt mondták, hogy ez is lehet az ok, hogy a gombásodásra reagált a kezed ekcémával. Nem tudhatod mi van a műköröm alatt, mert nem látszik, csak ha lenöveszted.,
Amúgy van gyulladás a szervezetemben, 2 havonta kell vérvételre mennem a vashiányom miatt.
Én is voltam már sokszor bőrgyógyásznál, kapok rá krémet, használ 1 hétig, utána ugyanaz :S
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!