Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől jöhet ki ennyire durván...

Mitől jöhet ki ennyire durván az ekcémám?

Figyelt kérdés

Már lassan 1 éve, hogy folyamatosan ekcémás a kezem!

Repedezett, szörnyen száraz, vérzik, és nem tudom, talán gennyezik is. Miután vakarom (mert nagyon viszket), utána ilyen átlátszó folyadék jön ki belőle :S

Régebben csak télen jött ki, de most nyáron is folyamatosan van, talán most a legdurvább...

15/L

2010. aug. 25. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Háh, ez ismerős. Nekem már vagy 4 éve van. Régebben mint két kezemen volt, és nagyon csúnya volt. Mostmár csak a bal kezemen jön ki és csak néha-néha de nagyon tud viszketni, de már nem olyan csúnya, sőt sokat javult. Mentem már vele bőrgyógyászhoz de a szerencsétlen semmit nem tudott mondani. Azzal is előállt hogy a műköröm. Mondom persze műkörmöm 3 éve van ekcémám meg már 4 éve. Idióta.
2010. aug. 25. 10:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem is van.

Több dologtól lehet:

- van valami gyulladás a szervezetedben és így mutatkozik meg. Kellene csináltatni egy vérkjépet, abból meg tudják mondani, hogy van-e valahol gyulladásos góc a testedben.

- allergiás vagy valamire, amivel érintkezel (a kéznél ez szokott a leggyakoribb lenni) pl. lehet tusfürdő, mosogatószer, mosószer, bútorápolók...akármi

- allergiás vagy valamire, amit megeszel pl. kenyér, tej a leggyakoribb

- lelki alapon jön ki, pl. amikor olyan órára kell menned a suliban, amit utálsz, sokat stresszelsz, ilyesmi.

2010. aug. 25. 11:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

"Azzal is előállt hogy a műköröm. Mondom persze műkörmöm 3 éve van ekcémám meg már 4 éve. Idióta."

Pedig ez sem egy rossz indulás. Nekem 2 évig volt műkörmöm, és írtam, hogy nekem is a kezem ekcémás. Nekem kicsinálta a műköröm a körmeim, a körmös befertőzött gombával és nekem azt mondták, hogy ez is lehet az ok, hogy a gombásodásra reagált a kezed ekcémával. Nem tudhatod mi van a műköröm alatt, mert nem látszik, csak ha lenöveszted.,

2010. aug. 25. 11:03
 4/6 A kérdező kommentje:

Amúgy van gyulladás a szervezetemben, 2 havonta kell vérvételre mennem a vashiányom miatt.

Én is voltam már sokszor bőrgyógyásznál, kapok rá krémet, használ 1 hétig, utána ugyanaz :S

Köszi a válaszokat :)

2010. aug. 25. 11:07
 5/6 anonim ***** válasza:
De nekem az ekcéma még a műköröm előtt kijött. És akkor sokkal durvábban. 3 év alatt növesztettem már le, de vagy 4 hónap után megint rakattam fel. Semmi bajom tőle.
2010. aug. 25. 11:07
 6/6 A kérdező kommentje:
(Nekem nem volt ekcémás mikor műkörmöm volt)
2010. aug. 25. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!