Éreztél változást magadon, miután tudatosan 8 órákat aludtál?
Mostanában feltűnt, hogy nem jó ötlet 6 órát aludni, mert egész nap fáradt vagyok, nem tudom adni magamból a 100%-ot, de sokszor még az 50%-ot sem.
Elkezdtem olvasni a Miért alszunk? című könyvet, ami az alvás fontosságát vesézi ki, illetve hogy mennyire fontos a 8 óra alvás.
Még csak az elején járok a könyvnek, de kíváncsi lennék a ti tapasztalaitokra is, hogy miben változott az életetek, közérzetetek mióta tudatosan próbáltok az alvás mennyiségére és minőségére odafigyelni.
8 óra az nagyon sok. 7 inkább. 7:15 max
Nekem, 28 évesen.
Ha dolgozok 5-6 orat alszom, szabadnapon 10-12.
Az egyik tul keves a masik tul sok.
Mindig faradt vagyok igy...
De sajnos nem jon ossze sehogy se a 8 ora
Amióta meg van a 8 óra annyi különbség van hogy nap közben nem vagyok kómás...
5-6 óra alvásnál hullámokban tört rám a fáradság
Hosszútávon meg komolyabb problémák jönnek a kialvatlanság miatt
A home office alatt megvolt a kb. 8 óra alvás.
Egyfelől a reggeli felkelések se voltak horrorok (mondjuk az nemcsak az alvás mennyisége miatt, hanem az időpontja miatt is), másfelől kipihentebb voltam. Napközben nem jellemző rám az álmosság, illetve attól függ - például ha sok új dolgot kell tanulnom a munkahelyen, alig bírok ébren maradni, ha langyos víz van, nem vagyok álmos, stb. Viszont a H.O. alatt hétvégén, csendben, sötétített szobában kb. 9-10 óra alvás után ébredtem magamtól, nem pedig 12, mint akkor, amikor be kell járni és 6-6,5 órákat alszom.
Amúgy a kialvatlanság rövid- és hosszútávon is egészségtelen, árt.
Sokan hangoztatják, hogy nincs is rohanó életvitel, időhiány - nade akkor miért nem alszanak 7-9 órát az emberek, ahogy kellene?
Egy felnőtt alvásigénye is lehet akár 9 óra is - az enyém is annyi egyébként.
Gyermek és otthon végezhető munka mellett akkor jön össze a 8 óra alvás ha a kimerültségtől bealszok mellette altatás közben :(
Koncentrációs problémáim vannak
Hét közben soha nem tudom kialudni magam, cserébe hétvégén alszom 9-10 órát. Így jól elvagyok, mert hétvégén pótolom a restanciát. A múltkor viszont a hétvége mind a két napján szintén korán kellett kelnem. Na, a rákövetkező héten végig álmos voltam, minden nap.
Szóval, igen, ha nem tudjuk teljesíteni a saját alvásigényünket, akkor annak érzékelhető negatív hatásai vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!