Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nőként fokozott szőrösödés...

Nőként fokozott szőrösödés miatt hova érdemes menni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1-2 évben az államon és a nyakamon/"tokámon" megjelentek szőrszálak, és nem is csak 1-2, ez korábban egyáltalán nem volt jellemző rám. A testem más részén nem tapasztaltam fokozott szőrnövekedést.

Ezzel hova kéne mennem? Nőgyógyászhoz vagy belgyógyászatra? Pesten élek, a kerületi kórház honlapján kifejezetten endokrinológia/endokrinológus nem szerepel, csak belgyógyászat.

Egyéb "tünet" amit még észrevettem, hogy jobban izzadok, illetve nehezen fogyok annak ellenére, hogy figyelek a táplálékbevitelre és többet is mozgok, bár nem tudom, hogy ennek lehet-e köze a szőrösödéshez, vagy csak ilyen fajta vagyok.

A fő kérdés továbbra is az: hova érdemes/kell mennem ilyen tünettel?

2021. máj. 31. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Endokrinológushoz.
2021. máj. 31. 14:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt általában hormonprobléma okozza, endokrinológushoz kéne menni.
2021. máj. 31. 14:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod, hol van ilyen rendelés, a háziorvos el tud irányítani. Ha beutaló kell, azt is ő ad (vagy a nőgyógyászod is adhat).
2021. máj. 31. 14:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy általános belgyógyászati ellenőrzés, legalább a laborértékeket tekintve, hasznos lehet, utána következő lépés valóban az endokrinológus, bár erre a háziorvos is adhat beutalót.
2021. máj. 31. 14:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. máj. 31. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Endokrinologus és kb tuti szénhidrátanyagcserezavar

Nem hormon okozza hanem nagy intulintermeles általában mindezt a tunetet idővel a hormon háztartást is szétszedik így ha már ott tartasz lehet rossz a hormon eredmény

De 75g cukor terhelés alatt ha nézik az inzulint Tuti magas lesz

Cukorbetegekhez hasonló diéta h ne valj cukorbeteggé

Írj ha már tudsz vmit.

2021. nov. 21. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!